1151 forinttal több pénzt adna Lázár a volt hadiárváknakKedden több törvényjavaslat is a parlament elé került, Lázár János a volt hadiárvák, hadigyámoltak és hadigondozott családtagoknak adna több ellátást.

Lázár János a hadiárvákról szóló törvényt módosítaná a kedden parlament elé kerülő javaslatával. A változtatás célja a második világháborút követően a hadigondozástól politikai okból megfosztott volt hadiárvák, volt hadigyámoltak és volt hadigondozott családtagok rendszeres ellátásának egyszeri emelése. 
 
 
Lázár szerint ez az érintettek áldozathozatalának méltányosabb elismerése érdekében indokolt. 

A javaslat szerint a havi rendszeres járadék az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 34,04 százalékára emelkedne. A jelenleg hatályos törvény szerint most 30 százalékot kapnak az érintettek. 

Forintosítva ez azt jelenti, hogy 8550 forint helyett 1151 forinttal többet, 9701 forintot kaphatnának az érintettek a javaslat elfogadása esetén. 
 
mfor.hu 

Olvasta már?hirdetés
Orbán egyetlen konkrétumot említett - azzal is van némi bajOrbán egyetlen konkrétumot említett - azzal is van némi baj

Orbán Viktor szokásos évértékelő beszédét tartja ma a Várkert Bazárban, immár a 20. alkalommal. Szót ejtett az egymillió új munkahely időarányosan teljesített részéről, megnéztük, mi a "valóság".

.
hirdetés
elrejt
 
.