Nem aprózza el a kormány: 1 milliárdot költene mobilokra


Szeptember 28-ig lehet benyújtani az ajánlatokat, a nyertes cég pedig 2 éves szerződést köthet a kormánnyal.

Egymilliárdos forintos, 24 hónapra, vagyis 2 évre szóló keretszerződést köt a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) mobiltelefonok beszerzésére vonatkozóan - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből, a beszerzéssel kapcsolatban azonban újabb részleteket tudtunk meg.

A KEF tájékoztatása szerint "ekintettel a keretmegállapodás 24 hónapos futamidejére és a mintegy 1000-1500 központosított közbeszerzéssel érintett szervezet igényére" egyelőre nem ismert, hogy megközelítőleg hány készülék beszerzéséről lehet szó. Az viszont biztos, hogy 40 féle telefonkészüléket kell majd a nyertes cégnek biztosítani, az egyes intézmények majd ezek közül választhatnak.

A készülékeknek különféle előírásoknak kell megfelelni, hiszen biztosítani kell majd, hogy a központosított beszerzéssel érintett intézmények meg tudják találni az igényeiknek megfelelő mobilokat. Az egyes szervezeteknél ugyanis eltérő minőségi és műszaki feltételek jelennek meg. A KEF tájékoztatása szerint ilyen lehet többek között az "érzékenység, terepen használhatóság, ütésállóság, nagy memória igény stb. Ezen igényekre tekintettel – figyelemmel a kiemelt termékekre vonatkozó állami normatívára – alap-, közép- és felső kategóriájú, valamint víz-, por- és ütésálló mobiltelefonokra irányul a közbeszerzési eljárás".

A kétéves keretszerződést egy alkalommal legfeljebb 6 hónappal lehet majd meghosszabbítani, a nyertes cég kiválasztásakor pedig fő szempont az ár lesz, amit 80 százalékos súllyal vesznek figyelembe, a minőségi kritérium pedig a maradék 20-at teszi ki. 

Az eljáráson való részvétel minimumkövetelménye, hogy a pályázó cég rendelkezzen összesen 2 fő gimnáziumi vagy informatikai középfokú végzettségű vagy kereskedelmi középfokú végzettségű teljesítésbe bevonni kívánt szakemberrel, akik közül az egyik a beszerzés tárgya szerint (Mobiltelefonok beszerzése) minimum 2 év tapasztalattal rendelkezik mobiltelefonok szervizelése vagy értékesítése vagy ügyfélszolgálata terén. Gazdasági, pénzügyi alkalmasság területén a KEF semmilyen követelményt nem fogalmazott meg.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Gigantikus mozipark épül Seszták városában - "egzotikus szegénynegyed" is leszGigantikus mozipark épül Seszták városában - "egzotikus szegénynegyed" is lesz

Mad Max-gokartot, sárkányvárost és még számos elképesztő ötletet suvasztottak bele Kisvárda következő nagy dobásába.

.
hirdetés
elrejt
 
.