40 milliárdot bukott tavay a CIB


A CIB csoport 40,224 milliárd forint veszteséggel zárta az elmúlt évet a konszolidált mérleg szerint, szemben a 2014. évi 104,14 milliárd forint veszteséggel - közölte a bankcsoport az MTI-vel pénteken.

A CIB csoport tavalyi mérlegfőösszege 1675,707 milliárd forintot tett ki, míg egy évvel korábban 1733,642 milliárd forint volt.

Az MTI érdeklődésére a CIB kiemelte: a veszteség 61 százalékos csökkenése azt igazolja, hogy eredményes a bankcsoport 2014-ben elindított univerzális banki és növekedésorientált stratégiája.    

A CIB Bank közölte: a bankcsoportot erős likviditás és tőkehelyzet jellemzi, a bankcsoport tőkemegfelelési mutatója 16,7 százalék volt 2015-ben, amelynek a megtartása továbbra is elsődleges fontosságú a hitelintézet számára.

További cikkek »A bank MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az új finanszírozás iránti igény az elmúlt évben 2014-hez képest megnövekedett, az új hitelkihelyezések volumene közel 50 százalékkal nőtt egy év alatt, a  bank új hitelei 479,4 milliárd forintot értek el tavaly, 2014-ben ez az állomány 302,857 milliárd forintot tett ki.

Az ügyfeleknek nyújtott hitelek és előlegek nettó értéke tavaly 910,204 milliárd forintra csökkent az előző évi 1061,422 milliárd forintról. (A nettó hitelállomány az ügyfeleknek nyújtott hitelek és előlegek értékvesztéssel csökkentett összege.)

A CIB Bank jelentős mértékben növelte piaci részesedését a lakossági új hitelkihelyezések terén, éves átlagban 5,5  százalékot ért el 2015-ben. A hitelintézet 8,8 százalékos piaci részesedéssel az egyik legnagyobb szereplő a vállalati hitelezés piacán, a vállalati új kihelyezések több mint 30 százalékkal emelkedtek. A CIB jelentős mértékben megnövelte a piaci részesedését a befektetési alapok terén is, 6,7 százalékos piaci hányadot ért el 2015-ben.

A bank közleménye szerint 2016-ban a CIB folytatja a növekedésorientált stratégiáját, amit a hatékonyság növelése és az eredményesség érdekében is erősödő hitelezési tevékenység jellemez  majd. 

A CIB a vállalható kockázatokat figyelembe véve mind a vállalati, mind a lakossági hitelezés területén erősíteni kívánja jelenlétét.

A bankcsoport a befektetési alapok piacán is további növekedést céloz meg az idén. Ezenkívül mobil applikációk, mobil fizetés és más digitális banki megoldások bevezetése, elterjesztése jellemzik majd a CIB 2016-os tevékenységét. 

Közölték: a bank tulajdonosa, az Intesa Sanpaolo csoport támogatja a CIB csoportot annak érdekében, hogy fenntarthatóan visszanyerje nyereségtermelő képességét.
 
MTI Fájdalmak gyötrik?

Használja sportot segítő eszközeinket, amelyek segítségével gyorsabban pótolhatják a felhasznált anyagokat, segíthetik az izmok regenerációját, és gyorsíthatják az izom-, ínszalag- vagy ízületi sérülések gyógyulását. Nézze meg kínálatunkat!

További ajánlataink:

.
Ajánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Cikkajánló

Itt az első 2017-es bérkalkulátor!


Számolja ki 2017-es nettóját

.
hirdetés
Maradnak a britek az EU-ban - meghökkentő előrejelzések 2017-reMaradnak a britek az EU-ban - meghökkentő előrejelzések 2017-re

A Saxo Bank, idén is közzétette a következő évre vonatkozó meghökkentő előrejelzéseit.

.
hirdetés
elrejt
 
.