1p

Déli szomszédunknál tombol az afrikai sertéspestis.

Házisertés-állományokban is igazolták az afrikai sertéspestis jelenlétét Horvátországban – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményéből.

Déli szomszédunknál tombol az afrikai sertéspestis. Fotó: Pixabay
Déli szomszédunknál tombol az afrikai sertéspestis. Fotó: Pixabay

A Nébih közölte, megerősíti járványvédelmi intézkedéseit, azonban a nyaralók és turisták részéről is fokozott az óvatosság, így a hivatal arra kéri az utazókat, hogy a horvát intézkedések betartása mellett ne hozzanak haza sertés eredetű húskészítményeket Horvátországból, és az élelmiszerhulladékot kizárólag a vadállománytól védett, megfelelően kialakított hulladékgyűjtőkbe dobják ki.

A betegséget okozó vírus a vaddisznók és a sertések körében terjed, emberre nem veszélyes. Fontos azonban, hogy sertésből készült húskészítményekkel, azokat tartalmazó élelmiszerekkel könnyen továbbadható a fertőzés az erre fogékony fajoknak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!