2p

Az állami szervek nem válaszolnak a miértet firtató kérdésekre.

Orbán Ráhel még áprilisban vett két szerződést keretében összesen 94 hektárnyi földet a tokaji borvidéken. Mint a 24.hu kiderítette, sem az állam, sem a helyi gazdák nem éltek elővásárlási jogukkal, így a földhivatal azóta be is jegyezte a miniszterelnök lányának tulajdonjogát.

Ennél is különösebb fejlemény azonban, hogy egy hónappal a szerződéskötés után a szóban forgó ingatlanok egy részének tulajdoni lapjairól törölték is az állam elővásárlási jogát, amelyet egyébként még Semjén Zsolt javaslatára vezettek rá a világörökségi helyszíneken található ingatlanokra 2018-ban.

Az akkor elfogadott jogszabályokban nem szerepel, hogyan lehet töröltetni ezt a jogot egy ingatlnaról, és a lap által megkérdezett jogász szerint erre nincs is jogszerű mód, és nem is hallott még olyan esetről, amikor ez megtörtént volna. A törlés egyébként főleg akkor jöhet jól a tulajdonosnak, ha tovább akarja értékesíteni ingatlanját, hiszen a vevőnek nem kell tartania az állam közbelépésétől.

Sem Csák János minisztériuma, sem Lázár János tárcája nem válaszolt a 24.hu kérdéseire sem a törlés okairól és körülményeiről, sem arról, hogy 2018 óta hány alkalommal élt az állam a világörökségi helyszínekre vonatkozó elővásárlási jogával.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!