2p

Egy baráti alapítványhoz ingyen terelné át az elhullott állatok elszállítását végző, egyébként nyereséges vállalkozást.

A K-monitor érdekes fejleményre bukkant egy nem régen egyeztetésre közzé tett salátatörvényben. Az oknyomozó portál szerint a kormány október közepén hozta nyilvánosságra, hogy a kabinet Lázár János Jövő Nemzedék Földje Alapítványának adná ingyenes vagyonjuttatásként az ATEV Fehérjefeldolgozó nevű állami cég többségi tulajdonát. A véleményezésre adott 7 nap azóta le is járt.

Lázár János tudja mit csinál. Fotó: Facebook/Lázár János
Lázár János tudja mit csinál. Fotó: Facebook/Lázár János
Egy jól prosperáló cégről van szó, emlékeztetett a portál. Az ATEV egy évi 20-30 milliárdos árbevételű cég, az elmúlt években milliárdos adózott eredménnyel zárt. Ráadásul fix bevételként számolhat uniós agrártámogatásokkal. Ennek ellenére az állam szabadulna a tulajdonától. Az ügylet révén az ATEV bevételéből a miniszterhez nagyon közeli mezőhegyesi ménesbirtok is kaphat. 

Az ATEV Zrt. 1949-ben alakult Állatifehérje Takarmányokat Előállító Vállalat néven, amely 1993-ban részvénytársasággá alakult. A jelenleg átlagosan 420 főt foglalkoztató ATEV Zrt. tevékenysége (állati melléktermékek ártalmatlanítása, feldolgozása) kiemelten fontos közegészségügyi, állategészségügyi, járványügyi, higiéniai, környezetvédelmi és gazdasági szempontból.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!