1p

A miniszterelnök visszavonta a Vidékfejlesztési Kormánybizottságról szóló kormányhatározatot.

Szűkszavú kormányrendelet jelent meg a friss Magyar Közlönyben. Eszerint a kormány visszavonja a Vidékfejlesztési Kormánybizottságról szóló 1102/2023. (III. 29.) számú kormányhatározatot.

Az ominózus határozatban a kormány a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 9. § (1) bekezdése szerinti kormánybizottságként létrehozta a Vidékfejlesztési Kormánybizottságot. Amely feladatául szabta - az agrár- és vidékfejlesztés érdekében - az agrár- és vidékfejlesztéshez kapcsolódó, hazai és európai uniós források felhasználásának nyomon követését, valamint az a) pont szerinti források felhasználásával kapcsolatos kormányzati döntések előkészítését.

Maga Orbán Viktor vezette a Vidékfejlesztési Kormánybizottság ülését, amely grémium munkájában részt vett még Nagy István agrár-, Lázár János építési és közlekedési, valamint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, továbbá Fazekas Sándor volt agrárminiszter.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!