2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Vadai Ágnes ismételten kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez, Polt Péterhez. Ezúttal a Fudan Hungary Alapítvánnyal kapcsolatban érdeklődött.

levélben megfogalmazottak szerint az alapítvány Márvány utcai székhelyénél a recepciós nem tudott a cég létéről sem, a telefonszámuk nem él. Tavaly azonban 123 millió forintot költöttek bérezésre, így az alapítvány-főigazgató bére bruttó 2,1 millió forint volt. 

Polt Péter hétfő reggeli válaszlevele szerint a kérdést továbbította az illetékes rendőrkapitányságnak:

Írásbeli kérdését feljelentésként értékeltem, és azt elbírálás céljából a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányságnak küldtem meg. 

A Diákváros és a Fudan egyetem tervezett területe, amely a gazdasági válság miatt jelenleg leállt. Forrás: Facebook (Baranyi Krisztina polgármester)
A Diákváros és a Fudan egyetem tervezett területe, amely a gazdasági válság miatt jelenleg leállt. Forrás: Facebook (Baranyi Krisztina polgármester)

A hvg.hu szerint noha a cégbírósági iratok szerint az alapítvány székhelye tavaly december óta Budapesten, egy VII. kerületi irodaházban van a Kéthly Anna téren, a nyár elején Tompos Márton, a Momentum politikusa hiába kereste ott őket. Kiderült, hogy az alapítvány április 15-én kiürítette az ott bérelt irodáját, de nem tudni hová mentek, az ellenzéki politikus nem bukkant a nyomukra, papíron továbbra is ott működnek.

A 444 pedig azt írja, hogy Polt korábban többször döntött már úgy, hogy egy-egy képviselői kérdést a rendőrségre továbbít. Így feljelentésként értékelte az MSZP-s Tóth Bertalan május végi kérdését arról, hogy hol veszhetett el 3 milliárd forint az állam által megszerezett Vodafone-részvények cseréjénél, illetve Vadainak azt a levelét is, amelyben a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében fordult hozzá. Tóth ügyében villámgyorsan intézkedett az NNI: pár nap alatt kinyomozta, hogy a kérdésből átértékelt feljelentés nem tartalmaz olyan „ténybeli feltételeket, amelyek a bűncselekmény megállapításához kellő alapot szolgáltatnának”.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!