1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tojásár-csökkenéssel indult ez az év. 

A ketreces tartásból származó étkezési tojás (M+L) csomagolóhelyi ára 54,98 forint/darab volt 2024 első három hetében, ami 18 százalékkal múlta alul a 2023. év azonos időszakának átlagárát - derül ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) piaci összefoglalójából

Akár a boltokban is olcsóbb lehet a tojás. Fotó: Depositphotos
Akár a boltokban is olcsóbb lehet a tojás. Fotó: Depositphotos

Az M méretosztályú, dobozos tojás csomagolóhelyi ára 19,4 százalékkal 56,47 forint/darabra, az L méretosztályú, dobozos tojásé 18,1 százalékkal 68,41 forint/darabra csökkent. Az M-es tálcás tojás csomagolóhelyi ára 21,1 százalékkal 49,60 forint/darabra, az L-es tálcás tojásé 11,5 százalékkal 58,2 forint/darabra mérséklődött ugyanekkor.

A mélyalmos tartásból származó étkezési tojás (M+L) csomagolóhelyi ára 62,93 forint/darab volt 2024 első három hetében, ami 16 százalékkal alacsonyabb a 2023. év azonos időszakának átlagáránál.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!