1p

Még komolyabb érvágás lehet egy családi fagyizás, mint tavaly.

A Forbes próbálta kideríteni, mekkora áremelésre számíthat az, aki idén nyáron fagyizna Magyarországon. Tavaly az energia- és az alapanyagárak drasztikus emelkedése miatt jókora drágulás volt fagyifronton, így egy gombócot sok helyen már nem lehet 500 forint alatt megkapni.

Azóta azonban a tej, a tojás és a cukor ára is csökkent, azonban például a kakaó ára történelmi csúcsokon van, így nem számíthatunk csökkenő árakra, sőt. Azonban a csökkenő forgalomtól félve a cukrászdák várhatóan nem emelnek az infláción felül jelentősen árakat.

„Tíz százalék körüli emeléssel kalkulálhatunk, ami az éves inflációhoz képest még teljesen vállalható, mondhatjuk azt is, hogy nem drágult idén a fagylalt”

- mondta Erdélyi Balázs a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke, aki szerint az 5-600 forintos árszintet tartja reálisnak, de el tudja azt is képzelni, hogy idén egyes cukrászdák nem emelnek árat.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!