4p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Már nincs olyan ágazat, ahol ne lenne majdnem mindenható a NER. A DIGI és Vodafone kormányzati segítséggel történt lenyeléséről és a gátlástalan nyomulásról írt egyik olvasónk.  

Aranyélet című rovatunkban vasárnap esténként olvasói leveleket adunk közre. Jóról is, rosszról is. Szerkesztőségünk a levelek tartalmával nem feltétlenül ért egyet, azokat jogunkban áll megszerkeszteni, miközben a stílusuktól és a tartalmuktól függően nem vagyunk kötelesek mindegyiket közölni. Várjuk írásaikat az  e-mail-címre!

Nagyobb az étvágya, mint valaha. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Nagyobb az étvágya, mint valaha. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

"Tisztelt Aranyélet!

Manapság az ember fel sem kapja a fejét, amikor valamelyik NER lovag, Fidesz közeli oligarcha közpénzből vagy „baráti hitelből” akár szállodaláncot, gránitbányát, ásványvízpalackozó üzemet, netán multinacionális távközlési vállalatot vásárol meg. 

A lopás (közpénzből vásárolt vagyon) csak egy dolog. Ugye, Lánczi Andrástól tudjuk: "Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája." Már önmagában ez súlyos dolog, hiszen ezekből a pénzekből nem magánvagyonokat kellene gyarapítani, hanem Magyarországot „építeni, szépíteni”, enyhíteni a társadalmi különbségeket, növelni a szociális biztonságot, kiszámíthatóbb jövőt építeni. 

Sokan a NER körében magukat „komoly vállalkozóknak” tekintik. Ugye, van közöttük olyan is aki, saját állítása szerint: „Okosabb Zuckerbergnél”.

Igen, talán ők el is hiszik magukról, hogy a Vivien ásványvíz palackozó üzem helyett Coca-Cola szintű céget irányítanak (mert érdekes módon megnyerték a MÁV közbeszerzést a teljes ásványvíz beszerzésére vonatkozóan). Tán még azt is elhiszik, hogy egykor majd a 2Rule komoly kihívója lesz az Adidasnak. Netán a 4iG felvásárolja a Google-t, a Microsoftot, az Amazont és a Facebookot, mindezeket persze együtt Eximbank hitelből, és erre simán rábólint a GVH, hiszen majd Orbán nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítteti az ügyletet. 

Az egy dolog, hogy az érdekeltek – minden realitást mellőzve – elhiszik, el akarják hinni magukról, hogy az állam csecsén csüngve mekkora über nagy vállalkozók…A rosszabb ennél, hogy milliók nem veszik észre a mai napig: attól, hogy valami „magyar” kézbe kerül („nem viszik ki a profitot, legalább itt marad”) nem biztos, hogy jó az országnak és egyáltalán saját maguknak. 

Sajnos még az sem igaz, hogy amennyiben a NER kezébe (tehát magánkézbe, nem a nemzeti vagyont gyarapítja) kerül egy külföldi multi akkor a profit itt marad Magyarországon. Mert nem marad itt.

A valóság az, hogy amint a NER kezébe került a DigiTV, a Vodafone az adófizetők számára kontraproduktív: rosszabb szolgáltatást fognak kapni, az indokoltnál drágábban. Aki nem hiszi, nézze meg a saját számláját: mennyit emelkedett a DigiTV szolgáltatási díja és mennyivel fognak hamarosan többet fizetni a Vodafone számára. 

Miért? 
Mert ahelyett, hogy a magyar állam monopólium ellenes törvényeket hozna, növelve és ösztönözve a piaci versenyt, egyenesen az ellentétét teszi: magán-monopóliumokat hoz létre gyakorlatilag iparágakat, gazdasági ágazatokat nulláz le, megszüntetve a természetes piaci versenyt. A piaci verseny megszűnésének egyenes következménye a szolgáltatási színvonal csökkenése és a drágulás. Mindez együtt. Mert oly’ mindegy a Ner1 cégnek, hogy az elégedetlen ügyfél átmegy majd a Ner2 céghez vagy sem. 

Tökéletesen mindegy nekik, ugyanis mindenki egy helyre fog csengetni: a Mészáros & Mészáros Magyarország Bt.-nek, amivé süllyesztette a Fidesz gazdaságpolitikája az országunkat. Tehát Kedves Fidesz szavazó: saját magad ellensége vagy: nem csak rosszabb szolgáltatást fogsz kapni, hanem sokkal drágábbat is. Nem hiszed? Nézd meg a saját számládat! 

Fazekas Barnabás, Budapest"

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!