2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tudtuk, hogy nem egyszerű az élete a magyar mosogatóknak Angliában. Az egyik déli városban élő olvasónk nagyon kiakadt.

Aranyélet című rovatunkban vasárnap esténként olvasói leveleket adunk közre. Jóról is, rosszról is. Szerkesztőségünk a levelek tartalmával nem feltétlenül ért egyet, azokat jogunkban áll megszerkeszteni, miközben a stílusuktól és a tartalmuktól függően nem vagyunk kötelesek mindegyiket közölni. Várjuk írásaikat az  e-mail-címre!

Angliában sem a szállodai vagy az éttermi mosogatók a célközönség a wellness központokban. Fotó: Pixabay
Angliában sem a szállodai vagy az éttermi mosogatók a célközönség a wellness központokban. Fotó: Pixabay

"Tisztelt Szerkesztőség!

Angliában strandok nem nagyon vannak. A hotelek wellness és spa részlegei drágák, nem futja kikapcsolódni mosogatói béremből, itt Southamptonban. A szegényebb rétegre nem igen gondolnak. Itt a városban sincs csak wellness, de a legtöbb szállodában sincs. A Novotel négy csillagos, a Harbour hotel öt csillagos, ezekben van wellness, de a Novotel külsős vendéget nem fogad.

Csak akkor használhattam  volna a wellness szolgáltatást ,ha kiveszek egy napra szobát. De több mint 100 fontot fizessék így? Elfogadhatatlan. Panaszkönyvet kértem, de nem adták át. A kikötőhöz közeli Harbour hotel spa részlegébe a hétvégén próbáltam többször menni a párommal. Az első hétvégén azt mondták, hogy még is be tudunk menni, 50 font egy főre, ez kettőnknek 100 font lenne és csak 4 óra wellness használat engedélyezett ezért, esti tarifa nincs.

Elmentem Bath fürdővárosba, ami Southamptontól 1,5 óra található vonattal. A Therma Bath Spa nevű helyen van wellness, ott azt mondták nekem 1 órakor, hogy csak 2 óra 15 perctől van belépési lehetőség. Minden nap megszabják, ki mikor léphet be. Csak 2 óra hosszú wellness van ott, nincs egész napos belépő, ez szerintem sehol sincs Angliában.

A 2 órás jegy wellnessre hétvégén 45 font egy főnek, hétköznap olcsóbb, csak 40 font. Én hétvégi napon jártam abban a központban. Csalódva ott hagytam őket. Sajnos itt se adtak panaszkönyvet kérésemre.

Angliában az árak a gazdag angol réteghez vannak igazítva mindenhol. De Angliát 66 millió ember lakja és nem mindenki angliai itt az országban. Mindenki szeretne egy-egy alkalommal kikapcsolódni. De mikor és hol, itt Angliában?

Kovács Krisztián
Southampton"

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!