3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Beszóltam a Facebookon rovatunkban a magunk mögött hagyott hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltói kommentjeiből szemezgetünk.

E héten jelent meg a júniusi adatokat feldolgozó elemzésünk, amelyben azt jártuk körbe, hogyan alakultak az előszezonban a foglalások, a magyar és a külföldi vendégek vonatkozásában. A statisztikai adatokból pedig az derül ki, hogy egyre kevesebb időt töltenek el a hazai turisták a Balatonnál, mint a korábbi években. Az, hogy ebből trend lesz-e ma még nem lehet megállapítani. Mindenesetre a drágulás jól látható a turisztikai szektorban is, sőt nagyobb volt ezen a területen az áremelkedés, mint azt az átlagos infláció indokolná.

Megkopasztják-e a turistákat vagy valami másról van szó?

A cikkből kiderül:

És mit szóltak ehhez olvasóink?

Íme a vélemények:

Mihály rövid és erős megjegyzése:

Siófokon a bazársoron 2dl sörért 1000-t kért a csapos .Gratulálok Viki az inflációs küzdelmedhez.

Bertalan kommentje:

Mi Görögországban voltunk Larissa beachen. A part legdrágább éttermében egy vacsora 22000 ft-ra jött ki. Az olcsóbb helyen 12000 Ft volt 4 főre.

Olli szerint:

Szerinted a vállalkozónak kéne fizetni hogy megtömi a beleteket? Te dolgozol ingyen? A vicceseknek üzenem fingjuk nincs a mai vendéglátós árképzésről vagy csak simán csórok és ők igyák a dobozost otthonról szalvétába csomagolt szenyóval 40 fok melegben.

Van jobb, és pláne olcsóbb a magyar tengernél? Fotó: MTI/Mohai Balázs
Van jobb, és pláne olcsóbb a magyar tengernél? Fotó: MTI/Mohai Balázs

László véleménye:

Én Bulgária (idén 33. alkalommal) és Görögország, ha tenger. A Balaton leszarva!

Sándor szerint:

A magyarokat már régóta nem csak a Balatonnál és nem csak üdüléskor kopasztják meg...

Marci:

Én már 6 éve kihagyom a balatoni nyarakat, gazdaságosabb külföldön nyaralni nekem legalábbis. Illetve ha ár-érték arányt nézzük. Szép a Balaton szeretem de az ami körülötte kialakult az egyáltalán nem gyere be. Utoljára 2015-ben nyaraltam a Balatonnál, már akkor kezdtek elkurvulni a dolgok, nem csak az árak hanem a vendéglátás minősége is, némelyik pultos pincér úgy nézett a vendégre mint a véres rongyra, majd alulképzett nyegle stílusban megkérdezte: - "neked mi lesz?" no comment...!

József véleménye:

Tele vannak a boltok, mert hűtőtáskával mennek a partra, 10 helyből 5-6 üres a vendéglátó helyeken!

Zoltán írása:

A Balaton hírneve rossz. Két hónapra az egész országból ellepik a szélhámosok akik ott szálláskiadóznak / vendéglátóznak. A Balaton jelképe: enyhén mocsárszagú, sáros vízben való fürdésért is pénzt akarnak. A világon nincs ilyen hely. A mohóság visszaüt, kb. most jött el ennek az ideje.

Aki pedig ennél is több véleményre kíváncsi, lájkolja az Mfor.hu Facebook oldalát itt >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!