1p

Szülői segítség nélkül sok diák csak teljes állással tudja előteremteni a díjat.

Idén minden hónapban drágultak az albérletek és megint elérték a járvány előtti, magas szintet. Budapesten májusban átlagosan már 175 ezer forintot kértek és persze plusz rezsi is terheli a diákokat. Nem mindenhol ilyen durva a számla, a XXI. kerültben csak 120-140 ezer forint a jellemző, de például a belvárosban 240-250 ezer forint közé esik az átlag. Kicsit jobb a helyzet a megyeszékhelyeken, ott általában 130-150 ezer forinttal lehet számolni, néhány városban 100-110 ezer forint körüli összeget kell fizetni.

Budapesti diákokat kérdeztünk, hogy milyennek itélik meg a lehetőségeket így a tavasz legvégén, pár héttel a nagy albérletvadászati roham előtt.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!