3p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Olvasóink közül sokan nyitott szemmel járnak és észrevesznek olyan dolgokat is, amik felbőszítik őket. Most egy ilyen "értetlenkedő" levelét közöljük.

Idén is folytatjuk Aranyélet című rovatunkat: a hét közepén videós darabokat közlünk, amiben a hét aktuális történéseiről kérdezzük az utca emberét. Vasárnap esténként olvasói levelek jönnek. Bármilyen hétköznapi tapasztalatáról írhat a közvetlen környezetéből, vagy kikapcsolódása idejéről. Jóról is, rosszról is, a lényeg, hogy röviden és szélsőségektől mentesen írja meg. 

Szerkesztőségünk a beérkezett olvasói levelek tartalmával nem feltétlenül ért egyet, azokat jogunkban áll megszerkeszteni, miközben a stílusuktól és a tartalmuktól függően nem vagyunk kötelesek minden beérkező levelet leközölni. Várjuk írásaikat az  e-mail-címre!

Kinek tejelnek a lecserélt táblák? Fotó: MTI
Kinek tejelnek a lecserélt táblák? Fotó: MTI

"Tisztelt Aranyélet!

Már megint kidobott sok pénzt a kormány a mi pénzünkből. Mi a fenének cserélik le a megye-táblákat? Nem volt jó? Elrozsdásodtak? Egy fenét! Megint adtak valami jó kis megbízást egy „baráti” cégnek. És mit csinálnak a régiekkel? És honnan fizetik majd a rengeteg állami felirat, tábla, térkép, stb. lecserélését?  Nincs minden online, tessék elmenni bármelyik megyébe!

A napokban autóztam a régi balatoni úton Martonvásár felé. Tárnok után nem sokkal látom, hogy „Fejér vármegye”, mármint ezt a barnás táblát. Gyorsan lefotóztam, remélve, hogy egyszer majd archívumba kerül – ha értik mire gondolok. Visszafelé ugyanebben a magasságban is fotóztam, de ott még a régi tábla volt: Pest megye. Mi ez a rendetlenség, kedves kormány? Megbüntetni mindenkit aki ilyen hanyag volt! Hajrá!

De inkább komolyra fordítom. A múlt visszaépítése ezerrel zajlik, ezt látom. Sok-sok adóforintunkba kerül ez a hóbort. Persze, biztos készült olyan „felmérés”, ami szerint a lakosság túlnyomó többsége levelekkel bombázta a vezetést, hogy ugyan, legyen már vármegye a megyékből és hasonló őrültségek. Miért nem volt jó, ahogy volt? Kit zavartak a megyék? Engem nem. 

Na, és a főispánok sem kellenek. Ez is hülyeség és pénzkidobás. Ha ez így megy tovább, akkor jön vissza a tized meg a füstadó és a röghöz kötöttség. Tiszta feudalizmus. Tekintetes urak! Ébredjenek már fel! Hahó! Itt a XXI. század!  

A pénznek sokkal jobb helye is lenne. Például vármegye-tábla helyett a tanárokat kellene megfizetni rendesen. Nem csak ígérgetni nekik, hogy majd, egyszer lesz emelés. Aztán értelmes tankönyvekre is költeni lehetne, hogy az egészségügyről már ne is beszéljek. 

Üdvözlettel

Egy rendszeres olvasó”

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!