TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Megegyezés született a koalíciós pártok között a nyugdíjkorhatár emeléséről: eszerint óvatosan, 2010-től évente egy hónapot emelnének a jelenlegi mértéken - írja a Népszabadság.

A két koalíciós párt szerződésének áttekintésekor néhány kérdést átgondoltak a felek, ezek egyike a szociális ellátórendszer jövője. Ennek kapcsán a kormánypártok megegyeztek abban, hogy 2010-től évente egy hónapot emelnének a nyugdíjkorhatáron.

A felek szándéka, hogy csökkentsék a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségeit. Vita van ugyanakkor a tizenharmadik havi nyugdíj kérdését illetően, míg az SZDSZ a pluszhónapot integrálná, és a rászorultság elvét jobban figyelembe véve osztaná el a pénzt, addig a szocialisták ellenzik a tizenharmadik havi nyugdíj beolvasztását, írja a Népszabadság.

Az elmúlt időszakban számos tanulmány látott napvilágot, amely leszögezte, hogy hosszabb távon csak úgy lehet biztosítani az idősek ellátását, ha emelik a nyugdíjkorhatárt, és növelik a kiegészítő biztosítások szerepét. Egy uniós felmérés szerint például a közösség egészében a nyugdíjasok átlagosan majdnem 18 évig kapnak juttatást, a tíz új tagállamban csak kilencig; ugyanakkor Kelet-Közép-Európában várhatóan sokkal nagyobb ütemben emelkedik 2050-ig a nyugdíjasok száma, mint a tizenötökben. Változtatások nélkül így vagy csődbe jut az állami nyugdíjrendszer, vagy elértéktelenednek a juttatások.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.