<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

2013 decembere óta folyamatosan nőttek az előző év azonos időszakához képest a magyar ingatlanpiac tranzakciói. Ez a 24 hónapos tendencia most januárban megtört.

8961 ingatlan adásvétele történt 2016 januárjában, ami szűk egy százalékkal kevesebb a 2015-ös év első havi adatnál, közölte a Duna House (DH).

Az ingatlanközvetítő hálózat statisztikái szerint ugyan már tavaly októbertől inkább csak stagnál a piac, de konkrét visszaesésre, még ha az minimális mértékű is, csak most januárban került sor.

Ezzel a 12 havi, vagyis évesített gördülő tranzakciószám továbbra is 135 ezer felett maradt.

Az adásvételszám visszaesése ellenére a DH-nál regisztrált vásárolni szándékozók száma azonban körülbelül 10 százalékkal nagyobb volt a tavalyinál, ami feltehetően a megváltozott támogatási környezetnek tudható be.

Az új CSOK feltételek és állami hozzájárulások rendszere várhatóan jelentősen befolyásolja majd az idei forgalmat. A fellendülés előtt álló újlakás piac kivárást okozhat, de ezzel egyidőben a használtlakás vásárlás megnövekedett támogatási rendszere segíti a piacra lépést. Hogy melyik hatás lesz erősebb, az a következő hónapokban dőlhet el, vélekedik a DH közleménye.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.