2008. március 31. 12:09

Fél százalékos emelés után mától 8 százalék a jegybanki alapkamat - döntött ma a Monetáris Tanács.

Az optimistább várakozásokat teljesítette be a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, és 50 bázisponttal, 8 százalékra emelte az alapkamatot.

Az elemzők nagyobb része 25 bázispontos emelést várt, de elképzelhetőnek tartották az 50 bázispontos emelést is. Elsősorban az inflációs célok teljesítése miatt volt szükség az emelésre, részletes információval a döntés hátteréről Simor András jegybankelnök fog szolgálni fél háromkor kezdődő sajtótájékoztatóján.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.