2011. május 6. 07:55

A német Commerzbank 39 százalékkal növelte adózott eredményét az idei első negyedévben, miközben közel felével csökkentette rossz hiteleinek számát.

Németország második legnagyobb tőzsdén jegyzett bankja, amelyben az államnak 25 százalékos részesedése van, a március végével záródott negyedévben 985 millió euró adózott eredményt ért el az egy évvel korábbi 708 millió euró után. Ez jóval felülmúlja a szakértők által várt 751 millió eurót.

A cég bevétele 3,6 milliárd euró volt az idei első három hónapban, ami nagyjából azonos az egy évvel korábbival. A bank működési eredménye 48 százalékkal 1,14 milliárd euróra nőtt, jócskán meghaladta az elemzők által várt 833 millió eurót. A pénteki éves közgyűlésén a bank közel 11 milliárd euró tőkeemeléshez kíván támogatást kapni a részvényesektől, hogy visszafizethesse júniusig az államtól korábban kapott támogatás nagyobbik részét.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.