TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. május 6. 07:55

A német Commerzbank 39 százalékkal növelte adózott eredményét az idei első negyedévben, miközben közel felével csökkentette rossz hiteleinek számát.

Németország második legnagyobb tőzsdén jegyzett bankja, amelyben az államnak 25 százalékos részesedése van, a március végével záródott negyedévben 985 millió euró adózott eredményt ért el az egy évvel korábbi 708 millió euró után. Ez jóval felülmúlja a szakértők által várt 751 millió eurót.

A cég bevétele 3,6 milliárd euró volt az idei első három hónapban, ami nagyjából azonos az egy évvel korábbival. A bank működési eredménye 48 százalékkal 1,14 milliárd euróra nőtt, jócskán meghaladta az elemzők által várt 833 millió eurót. A pénteki éves közgyűlésén a bank közel 11 milliárd euró tőkeemeléshez kíván támogatást kapni a részvényesektől, hogy visszafizethesse júniusig az államtól korábban kapott támogatás nagyobbik részét.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.