2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Várhatóan jelentős eséssel nyitnak ma a vezető amerikai indexek a kedvezőtlen vállalati gyorsjelentések hatására. Főleg a Wachovia eredménye lehet negatív hatással, a bank ugyanis rekordveszteséget könyvelhetett el.

A Wall Streeten a múlt heti pozitív hangulat után, most a hét első napjaiban kiábrándító vállalati jelentések jelennek meg, ennek volt köszönhető már a tegnapi kismértékű mínusz is. Ma elsősorban a Wachovia rekordvesztesége növelheti a bizonytalanságot a pénzügyi szektorban.

A negyedik legnagyobb amerikai bank a második negyedévben 8,9 milliárd dolláros veszteséget könyvelhetett el a nem megbízható hitelek miatt. A Wachovia veszteségét növelte a Golden West Financial Co. költséges felvásárlása, mely már a korábbi vezérigazgató állásába került.

A június 30-án lezárult negyedévben részvényenként 4,20 dolláros veszteséget szenvedett el a pénzintézet szemben a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalt 1,23 dolláros nyereséggel. Az elemzők mindössze 78 centes deficitet vártak részvényenként. A gyenge eredményeknek köszönhetően a bank 87 százalékkal csökkentette az osztalék mértékét. A cég részvényei a nyitás előtti elektronikus kereskedésben 11 százalékkal estek vissza.

A múlt héten összességében kedvező gyorsjelentések láttak napvilágot a pénzügyi cégektől: a Citigroup, a JP Morgan és a Wells Fargo is a jósoltnál jobban teljesített a második negyedévben.

Az American Express még a tegnapi tőzsdezárás előtt közölte második negyedéves számait, melyekből kiderült, hogy a cég eredménye 38 százalékkal esett vissza a gazdaság lassulása miatt. Az Apple szintén tegnap közölte eredményeit, melyek 31 százalékos növekedést mutattak, ugyanakkor az új termékek bevezetése miatt a jövőre vonatkozóan csökkentette előrejelzését a cég.

A vártnál gyengébb gyorsjelentések hatására az amerikai futures indexek is visszaestek a nyitás előtt: a Dow esetében 0,82 százalékos esés valószínű a kezdéskor, a Standard & Poor's 0,87 százalékot bukhat a kereskedés elején, a Nasdaq pedig 1,75 százalékos visszaesést mutatott.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!