2011. október 24. 05:31

Nem csak a devizapiac aktivistái, de a pénzvilág apraja-nagyja a hétvégi uniós pénzügyminiszteri találkozó szerdai folytatására szegezi tekintetét. Addig talán nyugi lesz a piacokon.


 


Tőzsdeklub hírlevél feliratkozás

A hétvégi két napos uniós csúcson már körvonalazódott az európai bankmentő csomag pár részlete, de a szerdai folytatásban ölthet végleges formát a paktum. Jó eséllyel nyugodt körülmények között telhet az addig hátralévő két kereskedési nap, ami a forint piacán is konszolidációt hozhat.

 

EUR/HUF napi, heti (nagyítás):

Az árfolyam alakulásának vizsgálata kapcsán több olyan jelre is lehet bukkanni, ami nemhogy megnyugvásra, de akár kisebb fordulatra, korrekcióra is utalhat. Az egyik ilyen jel a napi bontású grafikonon figyelhető meg és arról árulkodik, hogy az augusztusban megindult emelkedés második szakasza erőtlenebb az elsőnél. Ennek nyoma ott érhető tetten, hogy a mozgás erejét, lendületét mérő RSI értéke nem követi az egyre feljebb törő árfolyamot. Ez az úgynevezett negatív divergencia árfolyam és függvény között fordulatot szokott hozni a vizsgált árfolyam mozgásában.

MarketProg ajánlás:
Emelkedés lehetősége: 32%
Esés lehetősége: 68% !!!

 

A másik jelzés, ami egy közelgő forinterősödésre utalhat, az a heti bontású grafikonon figyelhető meg és szintén az RSI-hez köthető. A túlvettséget jelző 70-es értéket meghaladó szinten az elmúlt három évben kétszer tartózkodott a mutató és mindkét alkalommal 30-50 forintos áresés lett a túlfutás következménye. Ismerve a körülményeket talán túlzás lenne hasonló várakozásokat megfogalmazni, de a már párszor tesztelt 285 forintos szint újbóli elérése nem tűnik mesébe illő álomnak.

 

Tőzsdeklub - Gede Balázs

 


Tőzsdeklub hírlevél feliratkozás

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.