<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A svéd Electrolux térségi piaci jelenlétének megerősítése érdekében elvi megállapodást kötött az egyiptomi Olympic Group, a legnagyobb közel-keleti és észak-afrikai fehérárú gyártó vállalat megvásárlásról.

A világ harmadik legnagyobb háztartási berendezés gyártó vállalata már harminc éve áll kereskedelmi kapcsolatban az egyiptomi vállalattal, amely az Electrolux márkatermékeinek, az Electrolux, AEG, Frigidaire és  Zanussi háztartási berendezések értékesítési feladatait látta el a térségben.

Az Electroux részvényenként 45,30 egyiptomi font (8 dollár) árfolyamon vásárolja meg az Olympic részvényeinek 52 százalékát a tulajdonos Paradise Capital befektetési társaságtól, majd az ügylet lezárását követően ugyanezen az árfolyamon kivásárlási ajánlatot tesz a fennmaradó részvényhányadra. A Paradise Capital később visszavásárolja az Olympic fő tevékenységi profilba nem vágó két érdekeltségét, a Namaa és a B-Tech vállalatokat.

Az Olympic 60 millió tőzsdére bevezetett részvénye alapján az 52 százalékos pakett piaci tőkeértéke 480 millió dollárra tehető.

Az olympic részvénye a múlt hetet 30,06 egyiptomi font árfolyamon zárta. A kivásárlási terv hírére a részvény árfolyama közel 43 százalékkal emelkedett, miközben az egyiptomi tőzsdeindex gyakorlatilag nem változott.

Az Electrolux részvénye 4 százalékkal, a stockholmi tőzsdeindex 0,5 százalékkal erősödött hétfőn.

A Namaa és a B-Tech mintegy 26 százalékát adta az Olympic első félévi forgalmának és 6 millió egyiptomi fonttal járult hozzá annak 89,2 millió fontos adózott eredményéhez. Az Olympic Group 2009-ben 2,1 milliárd egyiptomi font forgalmat bonyolított le és mintegy 30 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Egyiptomban.

A Namaa és a B-Tech leszámításával az Olympic piaci tőkeértéke 2,7 milliárd egyiptomi fontra tehető az Electrolux szerint.

Az Olympic kivásárlása a szokásos üzleti előfeltételek telesülése, a hatósági engedélyek megszerzése és a szükséges könyvvizsgálat elvégzését követően jöhet létre.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.