1p

1,3 milliárd dolláros, részvényenként 4 centes profitról számolt be a Citigroup a tavalyi negyedik negyedévet illetően, az elemzők nagyjából kétszer ekkora nyereséget vártak. Ennek köszönhetően a nyitás előtt zuhanórepülésbe kezdtek a bank papírjai a Wall Streeten.

A 2009 negyedik negyedévében tapasztalt 7,6 milliárd dolláros veszteséghez képest a tavalyi év utolsó három hónapjában tapasztalt 1,3 milliárdos nyereség jónak mondható, azonban a piac nagyjából kétszer ekkora profitot várt. Az éves profit 10,6 milliárd dollár lett szemben a 2009-es 1,6 milliárdos veszteséggel. A vállalat kiemelte, hogy ez volt zsinórban a negyedik nyereséges negyedéve.

A negyedik negyedéves bevétel egyébként 18,4 milliárd dollár lett, amivel az egész éves 86,6 milliárdot tett ki.  A bank Tier 1 rátája pedig 10,7 százalékon állt december végén.

A csalódást keltő eredmények után a Citigroup részvényei lejtmenetbe kapcsolatak a tőzsdén: nem sokkal a nyitás előtt 2,83 százalékos mmínuszban voltak a papírok, melyek percekkel korábban majdnem 5 százalékos bukásban is álltak.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!