2012. július 18. 06:07

Növekvő bevétel és csökkenő eredményesség jellemezte az Intel második negyedévét.

A világ legnagyobb chipgyártó vállalata hiába növelte árbevételét a második negyedévben a nyeresége így is csökkent. A cég forgalma 4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet, és 13,5 milliárd dollárt tett ki.

A társaság nyeresége 2,85 milliárdot tett ki, mely részvényenként 54 centet jelent. A cég egy évvel korábban még 57 centes nyereséget jelentett. A vállalat mutatói ugyan önmagukban nem túl kedvezőek, ám figyelembe véve a PC piac mélyrepülését, akkor már jobbnak tűnik.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.