TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az Egis második negyedéves (a társaság harmadik pénzügyi negyedéve) üzemi és nettó eredménye jelentősen elmarad a várakozásoktól. Az üzemi eredmény 1,93mrd Ft, 47,8%-os csökkenés az egy évvel korábbihoz képest, elmarad a 2,34mrd-os várakozásoktól, az adózott eredmény 41%-kal 2,36mrd-ra csökkenet, ami szintén elmarad a 2,63mrd-os várakozásoktól. Takarékbank comment + Concorde hozzászólás.

Az Egis második negyedéves (a társaság harmadik pénzügyi negyedéve) üzemi és nettó eredménye jelentősen elmarad a várakozásoktól. Az üzemi eredmény 1,93mrd Ft, 47,8%-os csökkenés az egy évvel korábbihoz képest, elmarad a 2,34mrd-os várakozásoktól, az adózott eredmény 41%-kal 2,36mrd-ra csökkenet, ami szintén elmarad a 2,63mrd-os várakozásoktól.

Az árbevétel kismértékben meghaladta a várakozásokat. A belföldi eladások 5%-kal nőttek 15%-os volumennövekedés mellett, ami a jelentős hazai árcsökkentésnek köszönhető. Mivel július 1-től újabb árcsökkentés volt, a júniusi forgalom visszaesett. Az export eladások jelentősen, 30%-kal növekedtek, azonban a dollár gyengülése miatt forintban a növekedés csupán 12%-os volt. Az orosz eladások dollárban 33%-kal növekedtek, annak ellenére, hogy a DLO eladások 4,2millió dollárral visszaestek. A DLO hatását levonva 60%-os növekedés volt az orosz piacon, ami a szabadpiaci növekedés sikerét mutatja. A FÁK más országaiba történő export 29%-kal bővült, és 84%-kal nőtt a gyógyszerek és hatóanyagok kivitele a nyugati országokba. A társaság kelet-európai exportja ugyanakkor – átmeneti okok miatt – ebben a negyedévben a bázis szintjén teljesült.

Negatív, hogy a jelentős belföldi árcsökkentés és a folyamatos árfolyamesés hatására a fedezet a tárgynegyedévben 54%-ra csökkent. Az általános költségek 4%-kal növekedtek, ami megfelelő költséggazdálkodásra utal, ugyanakkor az egyéb működési bevételek és költségek egyenlegét a harmadik negyedévben 938 millió Ft-tal, a háromnegyedév során pedig 1.367 millió Ft-tal terhelték a magyarországi gyógyszerforgalomhoz kapcsolódó befizetések. A társaság pénzügyi eredménye 516 millió Ft nyereséget mutatott a harmadik üzleti negyedévben, amit elsősorban a kapott osztalékok tettek lehetővé.

A gyorsjelentés hatására negatív piaci reakciókra számítunk, az elemzők várhatóan csökkentik az ez évre szóló becsléseiket. Az árfolyam esése azért is indokolt, mivel az Egis árfolyama a felvásárlási spekulációk hatására kismértékben túlértékeltté vált. Azonban nem várunk jelentős zuhanást, mivel a gyorsjelentés részleteiben (a DLO visszaesést bőven ellensúlyozó szabadpiaci növekedés Oroszországban, megugró nyugati eladások, a gyenge kelet-európai eladások ellenére további potenciális növekedés) pozitív elemek is találhatók.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.