2017. november 30. 08:07

Hat év után először kamatot emelt a dél-koreai jegybank csütörtökön.

A rátát 25 bázisponttal 1,50 százalékra emelték. A csütörtökig érvényes rekordalacsony, 1,25 százalékos kamat 2016 júniusa óta volt érvényben. 
Szakértőket nem érte váratlanul a kamatemelés, tekintettel arra, hogy a harmadik negyedévben a gazdaság hét éve legnagyobb ütemben, 1,4 százalékkal nőtt, a második negyedévvel összevetve, miközben erőteljesen bővül az ország exportja a globális kereslet élénkülésére. 

A dél-koreai pénzügyminiszter a hét elején azt mondta, hogy idén a gazdaság 3 százalékot meghaladó mértékben bővül, ami felülmúlja az elmúlt öt év 2,8 százalékos átlagát.
 
MTI 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.