1p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Hat év után először kamatot emelt a dél-koreai jegybank csütörtökön.

A rátát 25 bázisponttal 1,50 százalékra emelték. A csütörtökig érvényes rekordalacsony, 1,25 százalékos kamat 2016 júniusa óta volt érvényben. 
Szakértőket nem érte váratlanul a kamatemelés, tekintettel arra, hogy a harmadik negyedévben a gazdaság hét éve legnagyobb ütemben, 1,4 százalékkal nőtt, a második negyedévvel összevetve, miközben erőteljesen bővül az ország exportja a globális kereslet élénkülésére. 

A dél-koreai pénzügyminiszter a hét elején azt mondta, hogy idén a gazdaság 3 százalékot meghaladó mértékben bővül, ami felülmúlja az elmúlt öt év 2,8 százalékos átlagát.
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!