2008. október 17. 13:14

Az Equilor szakemberei megvizsgálták az OTP teljesítményét a szektortársakkal összefüggésben, a legfontosabb megállapítás, hogy a magyar bank idén már a szektorátlagot meghaladó mértékben esett, jórészt az utóbbi hetek zuhanásának köszönhetően. A P/E mutatóra tekintve látható, hogy az OTP papírokkal mind az európai versenytársakhoz, mind a nagyobb amerikai bankokhoz képest jelentős diszkonttal kereskednek.

Az OTP alulértékelt a szektortársaihoz képest, különösen az utóbbi hetek meredek zuhanása volt indokolatlan a bankpapírok esetében - állítja az Equilor elemzése. A P/E mutatóra pillantva kiderül, hogy jelentős diszkonttal kereskednek az OTP-részvényekkel a vezető európai és amerikai bankokhoz képest.

2900 forintos árral számolva a vezetı magyar bank részvényei 3,3–szoros áron forognak a részvényenkénti nyereséghez képest, amellyel a régiós versenytársakhoz viszonyítva 17 százalékkal marad el a második legalacsonyabb P/E-vel rendelkező Raiffeisen mögött, 25 százalékkal az Unicredit mögött, és 43 százalékkal az Erste Bank mögött - olvasható az elemzésben.

"A hangulat fordultával véleményünk szerint jelentős potenciál van az OTP-ben, hiszen, ahogy láttuk, fundamentálisan súlyos alulértékeltség jellemzi, emellett az egyik technikai indikátor, az RSI 24-en áll, amely szintén komoly túladottságról árulkodik" - állítják az Equilor szakemberei.

Az Equilor végső megállapítása, hogy a mostani 3,3-as P/E jó belépési lehetőséget kínál, érdemes a pánikhangulatot vásárlásra használni.

Forrás: Equilor

Forrás: Equilor

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.