TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete közleménye szerint hiányzik a háttér az ingatlanadó bevezetéséhet. A szervezet megállapítása szerint ingatlankataszter nélkül az adó bevezetése olyan, mintha valaki a tetővel kezdené az építkezést.

Miért is kellene ez a nyilvántartás?

A termőföld aranykorona értékének meghatározása szintén a korrekt adózás mértékének meghatározása miatt volt szükség. Komoly, országos munkával megállapították, hogy egy-egy területen milyen jövedelem várható a föld adottságai és a termesztett növények alapján. Ez a felmérés néhány évet vett igénybe, sokan dolgoztak rajta és annyira alapos volt, hogy néhány belemaszatolástól eltekintve a mai napig használjuk.

Az épületeknek nincs ilyen korrekt nyilvántartása, a tulajdoni lapon egy kacsalábon forgó palota, mely 500 m2-es és egy egyszerű kis házikó a maga 60 M2-ével egyformán lakóház, udvarként jelenik meg. A különböző átalakítások, engedély nélküli épületek, toldások és bontások követhetetlenek. Nincs korrekt információ ezeknek a mértékéről.

Az épületek naprakész nyilvántartásához szükséges földhivatali reform pénzszűkére hivatkozva nem történik meg, a földhivatalokban leépítések vannak, fejlesztés helyett.

A teljes felméréshez 6-8 év, a pontos nyilvántartás elkészítéséhez óvatos becslés alapján is 10 milliárd Ft-os nagyságrendű költséggel kell számolni.


A másik fontos kérdés: a jelenlegi felállásban a megbízó állam szempontjai alapján készült vélemények egyoldalúak lehetnek, ezzel sérülhet az állampolgárok érdeke, hihetetlen mértékű per-sorozat indulhat el, melynek beláthatatlan következményei lehetnek...

Ezeket a kérdéseket megnyugtatóan, átgondolt és szakmailag egyeztetett formában, a szakmai szervezetek részvételével, azok javaslatainak figyelembevételével a források biztosításával érdemes ismét elővenni, írja a szervezet közleménye.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.