TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Három nap eszelős rohanása után korrekcióra ébredt a piac. Ahogy fel is a Mol-OTP duó húzta a Buxot, úgy most le is.

Hát így nézünk ki közel egy óra kereskedés után. A Mol 3 százalékot esett, az OTP kettőt. A kérdés az, hogy a hosszútávú emelkedő vonal felett tud-e maradni a piac, vagy a Mol-ból fáradt olaj lesz (de rossz...) és magával húzza lefele a piacot.
A józan ész azt diktálja, hogy az elmúlt napokhoz hasonló zsákolás nem lesz az olajból, az mindenesetre biztos, hogy a cég maga még egyszer nem vesz egy nap alatt 5 millió darabot.

A nagy esés ellen szól, hogy az alapkezelők a most felszabaduló pénzek egy részét visszaforgathatják, ami a kevésbé likvid részvényeknél emelkedő árakkal járhat. Többen ezzel magyarázták az OTP emelkedését, de más papírokban is lehet mozgás.

Ugyanakkor a nemzetközi piacokon az elmúlt napokban óvatos para volt, Európa korrigált, míg nálunk a bika tombolt. Így aztán benne van, hogy ha a Mol elindul lefele, akkor a többi papír alól is kiállnak a vevők, és a lehülés egy-két esős napot hoz. (hát ma ennyi telik tőlem ) Személy szerint azt várnám, hogy a jövő héten a réshez behúzott alsó vonalig korrigál a piac (lásd a fenti Bux chartot).

A Mol 29200, az OTP 10205, a MTelekom 984, míg a Richter 36705.

Update

Napközben szépen legyalulták a két nagyot, így a Bux is beesett. A vége 28565.46 pont, ami -876.34, -2.98%.

A Mol forgalma továbbra is kimagasló, 51 milliárdos volt, ám úgy tűnik a kedélyek kicsit megnyugodtak. Az OTP pörgött még, majd 20 milliárd forint értékben, ám ma ott is az eladók domináltak.
A nap nyertese a Fotex lett, 937 forinton zárt (+1.2 %).

Ha nem lesz az olajpapírban még egy ngy dobás, akkor a nemzetközi trendeket követhetjük. A kinti piacok kicsit óvatosak voltak az elmúlt napokban, míg mi rohantunk az égbe, ott szépen olvadtak az árak. Érdemes lesz figyelni a pénteki napon az amerikai GDP adatokat, az néhány napra irányt adhat a piacnak.

Enyhén gyengült a forint szerdán a bankközi devizapiacon, az eurót fél négy tájban 247,75/85 forinton jegyezték, a keddi 247,20/30 forint után.

A forint 19 bázisponttal 12,24 százalékra gyengült a plusz/mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. Az euróval 247,40-248,20 forint között kereskedtek, a forgalom kedden és szerdán is élénk volt, elsősorban a Mol részvények vásárlása miatt fellépő, megnövekedett euró/forint igény miatt. Kedden egy milliárd euró körül, szerdán 740 millió euró körül volt a bankrendszer forgalma - egy átlagos forgalmú napon 500 millió eurónyi üzlet születik. A kereskedők becslése szerint a kedd-szerdai forgalomból mintegy 600 millió eurót tettek ki a Mol sajátrészvény-vásárlásához kapcsolódó euróeladásai.
A dollárt szerdán 184,25/35 forinton jegyezték a 183,40/50 forintos kedd délutáni szinttel szemben.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.