2007. június 27. 08:10

Három nap eszelős rohanása után korrekcióra ébredt a piac. Ahogy fel is a Mol-OTP duó húzta a Buxot, úgy most le is.

Hát így nézünk ki közel egy óra kereskedés után. A Mol 3 százalékot esett, az OTP kettőt. A kérdés az, hogy a hosszútávú emelkedő vonal felett tud-e maradni a piac, vagy a Mol-ból fáradt olaj lesz (de rossz...) és magával húzza lefele a piacot.
A józan ész azt diktálja, hogy az elmúlt napokhoz hasonló zsákolás nem lesz az olajból, az mindenesetre biztos, hogy a cég maga még egyszer nem vesz egy nap alatt 5 millió darabot.

A nagy esés ellen szól, hogy az alapkezelők a most felszabaduló pénzek egy részét visszaforgathatják, ami a kevésbé likvid részvényeknél emelkedő árakkal járhat. Többen ezzel magyarázták az OTP emelkedését, de más papírokban is lehet mozgás.

Ugyanakkor a nemzetközi piacokon az elmúlt napokban óvatos para volt, Európa korrigált, míg nálunk a bika tombolt. Így aztán benne van, hogy ha a Mol elindul lefele, akkor a többi papír alól is kiállnak a vevők, és a lehülés egy-két esős napot hoz. (hát ma ennyi telik tőlem ) Személy szerint azt várnám, hogy a jövő héten a réshez behúzott alsó vonalig korrigál a piac (lásd a fenti Bux chartot).

A Mol 29200, az OTP 10205, a MTelekom 984, míg a Richter 36705.

Update

Napközben szépen legyalulták a két nagyot, így a Bux is beesett. A vége 28565.46 pont, ami -876.34, -2.98%.

A Mol forgalma továbbra is kimagasló, 51 milliárdos volt, ám úgy tűnik a kedélyek kicsit megnyugodtak. Az OTP pörgött még, majd 20 milliárd forint értékben, ám ma ott is az eladók domináltak.
A nap nyertese a Fotex lett, 937 forinton zárt (+1.2 %).

Ha nem lesz az olajpapírban még egy ngy dobás, akkor a nemzetközi trendeket követhetjük. A kinti piacok kicsit óvatosak voltak az elmúlt napokban, míg mi rohantunk az égbe, ott szépen olvadtak az árak. Érdemes lesz figyelni a pénteki napon az amerikai GDP adatokat, az néhány napra irányt adhat a piacnak.

Enyhén gyengült a forint szerdán a bankközi devizapiacon, az eurót fél négy tájban 247,75/85 forinton jegyezték, a keddi 247,20/30 forint után.

A forint 19 bázisponttal 12,24 százalékra gyengült a plusz/mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. Az euróval 247,40-248,20 forint között kereskedtek, a forgalom kedden és szerdán is élénk volt, elsősorban a Mol részvények vásárlása miatt fellépő, megnövekedett euró/forint igény miatt. Kedden egy milliárd euró körül, szerdán 740 millió euró körül volt a bankrendszer forgalma - egy átlagos forgalmú napon 500 millió eurónyi üzlet születik. A kereskedők becslése szerint a kedd-szerdai forgalomból mintegy 600 millió eurót tettek ki a Mol sajátrészvény-vásárlásához kapcsolódó euróeladásai.
A dollárt szerdán 184,25/35 forinton jegyezték a 183,40/50 forintos kedd délutáni szinttel szemben.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.