2p

Az eddig kibocsátott kötvények névérték alatti visszavásárlásáról döntött az E-Star igazgatósága - jelentette be a cég hétfőn a tőzsde honlapján. Részletes információkat szerdáig ígérnek, addig nem is lehet kereskedni az eszközökkel.

Az E-Star Alternatív Nyrt. tájékoztatja tisztelt befektetőit, hogy a társaság Igazgatósága a kibocsátott
E-STAR2012/A (ISIN No. HU0000348081);
RFV2014/A (ISIN No. HU0000346432);
E-STAR2015/A (ISIN No. HU0000347802);
E-STAR2016/A (ISIN No. HU0000347794).
kötvények névérték alatti visszavásárlásáról döntött - olvasható a BÉT honlapján.

A cég tájékoztatása szerint a tranzakciót "külső finanszírozó által biztosított kölcsönből" fedeznék, a tervek szerint a BÉT-en veszik vissza az összes kötvényt. A cég most azt ígéri, hogy szerdáig részletes tájékoztatást nyújt a tranzakcióval kapcsolatban, valamint felhívja a befektetők figyelmét, hogy befektetési döntéseiket csak azok tudatában hozzák majd meg.

A fentiekből egyelőre annyi látszik biztosnak, hogy a cég megállapodott valakivel vagy valakikkel egy jelentősebb összegű kölcsönről, a hitelezők kiléte azonban egyelőre titok. A következő napokban azon múlhat az E-Star túlélése, hogy a kötvényesek többsége hajlandó lesz-e a felkínált áron eladni papírjait. A kötvényesek biztosan veszítenek a névérték alatti eladással, de legalább pénzhez jutnak, míg a vállalat csődje esetén ez is kérdéses lenne.  

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!