1p

Az idei év harmadik legnagyobb esését szenvedték el a Wall Street vezető tőzsdeindexei kedden.

Miután a hivatalos kínai BMI index augusztusi értéke 3 éves mélypontra zuhant, komoly esés bontakozott ki kedden a világ tőzsdéin. Ennek folyományaként a Dow ipari index 2,84 (470 pont), a Nasdaq 2,94 (140 pont), míg az S&P 500 2,96 százalékot (58 pontot) zuhant.

A New York-i tőzsdék az utóbbi több mint három év legrosszabb hónapját produkálták augusztusban, és a keddi kereskedés lehűtötte azokat a reményeket, hogy az utóbbi néhány hét piaci zűrzavarai után megnyugodnak a kedélyek.

Különösen az olajipari vállalatok részvényei gyengültek: az Exxon Mobil árfolyama 4,2 százalékkal, a Chevroné pedig 3,4 százalékkal esett, így év eleje óta piaci értékük már 22, illetve 30 százalékkal csökkent.

Az olajmamutok árfolyamát alapvetően befolyásoló olaj ára a múlt hét csütörtöki és az eheti hétfői száguldás után kedden nagyot zuhant. A WTI hordónkénti ára 6,48 százalékos, a Brenté 6,21 százalékos mínuszt mutatott nap végére.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!