2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		

Piaci értéke alapján legnagyobb európai olajvállalat, a brit-holland Royal Dutch Shell Plc 94 százalékkal növelte nyereségét a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, a növekvő kitermelés és a csökkenő költségek révén.

A Shell csütörtöki gyorsjelentése szerint az adózás utáni profit a tavalyi 2,3 milliárdról 4,53 milliárd dollárra nőtt az ágazatban irányadó számítási módszer, az olaj- és földgázár változásának hatásától megtisztított   kimutatás (CCS) alapján.

A nyereség kétharmada, 3,27 milliárd dollár közvetlenül a kitermelésből származik, 1,47 milliárd dollár pedig a feldolgozásból és a kőolaj- és földgáztermékek értékesítéséből.

A társaság naponta átlagosan 3,11 millió hordó kőaljnak megfelelő mennyiségű olajat és földgázt termelt ki április és június között. Ez 5 százalékkal több az előző évinél, míg elemzők 2,5 százalékos növekedésre számítottak. A bevétel 90,57 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 63,88 milliárdról.

A társaság áramvonalasítása, a költség- és létszámcsökkentés évesítve 3,5 milliárd dollár megtakarítást hozott, 15 százalékkal többet a vártnál, ráadásul a tervezettnél hat hónappal hamarabb, a vállalati szerkezet átalakítását így jóval hamarabb be lehet fejezni - mondta Peter Voser vezérigazgató.

Voser szerint a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa "megrendítő tragédia valamennyi érintett számára", a mélytengeri kőolajforrásoknak azonban továbbra is fontos szerepük van az energiaellátásban.

A Shell egyik legnagyobb riválisa a BP, amely rekord nagyságú, 17,2 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el a második negyedévben, főként a Mexikói-öbölben történt katasztrófa miatt.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.