2p

A Generali olasz biztosítótársaság 73 százalékkal növelte adózott eredményét az idei első félévben az egy évvel korábbihoz képest.

A trieszti központú társaság 873 millió eurós nyeresége nagyjából megegyezik a 869 millió eurót valószínűsítő elemzői várakozásokkal. A piaci tőkeérték alapján az Allianz és az AXA után a harmadik számú európai biztosító díjbevétele is a várakozásoknak megfelelően alakult.

A Generali hasonló pályát futott be az első félévben, mint nagy versenytársai; az eredmények a gazdasági válság enyhülésével ismét erőre kapó életbiztosítási üzletág teljesítménye révén javultak, annak ellenére, hogy a természeti katasztrófák - például a chilei földrengés - miatt nőtt a kártérítési kifizetések összege. A társaság szerint az adózott nyereség az év egészében a tavaly elért 1,3 milliárd euró körül alakulhat.

A Generali az utóbbi években óvatos terjeszkedésbe kezdett a nagy növekedést ígérő piacokon, Közép- és Kelet-Európában, Indiában, Kínában és az Egyesült Arab Emírségekben, és az idén belép a vietnámi piacra.

Az 1831-ben alapított trieszti biztosító 43 évi kényszerszünet után 1989-ben tért vissza Magyarországra. A társaság befektetési szolgáltatásokat is nyújt, és egyebek mellett nyugdíjpénztárt és egészségpénztárt működtet.

A Generali-Providencia Biztosító Zrt. a múlt évet 127,7 milliárd forintos díjbevétel mellett 13 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta. Az életbiztosítási díjbevétel 43,5 milliárd forintot tett ki, amelyből 7,2 milliárd volt az egyszeri- és eseti díjas díjbevétel. Amennyiben ez utóbbi 10 százalékát számítja be a társaság az éves díjbevételébe - ez a korrigált díjbevétel - akkor a piaci részaránya 17,1 százalékra növekszik.

A teljes magyar biztosítási piac díjbevétele 6,7 százalékkal csökkent 2009-ben. A Generali-Providencia díjbevétel csökkenése a piaci átlagnál kisebb, 4,8 százalék volt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!