<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az amerikai jegybank 75 bázisponttal, 2,25 száalékra csökkentette az alapkamatot.

Az amerikai jegybank 75 bázisponttal 2,25 százalékra csökkentette az alapkamatot. A FED így próbálja támogatni a pénzügyi szektort és megakadályozni a recessziót.

A FED szerint a piaci kockázatok továbbra is megmaradtak, de az elmúlt hetek döntései támaszt adhatnak a pénzügyi szektornak. A közelmúltban a likviditásnövelő intézkedéseknek is az volt a céljuk, hogy kihúzzák a bajból a pénzügyi szektort.

Ben Bernanke FED-elnök szerint meg kell védeni a cégeket és a fogyasztókat is a jelzálogpiaci válság további következményeitől. mindez azért fontos, mert a jelek szerint az amerikai gazdaság menthetetlenül robog a recesszió felé. Az elmúlt két hónapban emelkedett a munkanélküliség és csökkent a kiskereskedelmi forgalom a tengerentúlon.

A diszkont kamatrátát is 75 bázisponttal csökkentette a jegybank, a hétvégi soronkívüli csökkentéssel együtt az elmúlt napokban már egy százalékkal csökkent a bankoknak közvetlenül nyújtandó hitelek kamata, mely így 2,5 százalék lesz.

A befektetők egy része egy százalékos alpkamat-csökkentésre számított, a döntés bejelentése után némileg lefelé indultak a részvényindexek, melyek azonban még így is jelentős pluszban vannak. A Dow 1,3 százalékkal áll tegnapi záróértéke felett, a Standard & Poor's 1,7 százalékos pluszban van, míg a Nasdaq 2,4 száalékkal áll tegnapi értéke felett.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.