2008. március 18. 18:39

Az amerikai jegybank 75 bázisponttal, 2,25 száalékra csökkentette az alapkamatot.

Az amerikai jegybank 75 bázisponttal 2,25 százalékra csökkentette az alapkamatot. A FED így próbálja támogatni a pénzügyi szektort és megakadályozni a recessziót.

A FED szerint a piaci kockázatok továbbra is megmaradtak, de az elmúlt hetek döntései támaszt adhatnak a pénzügyi szektornak. A közelmúltban a likviditásnövelő intézkedéseknek is az volt a céljuk, hogy kihúzzák a bajból a pénzügyi szektort.

Ben Bernanke FED-elnök szerint meg kell védeni a cégeket és a fogyasztókat is a jelzálogpiaci válság további következményeitől. mindez azért fontos, mert a jelek szerint az amerikai gazdaság menthetetlenül robog a recesszió felé. Az elmúlt két hónapban emelkedett a munkanélküliség és csökkent a kiskereskedelmi forgalom a tengerentúlon.

A diszkont kamatrátát is 75 bázisponttal csökkentette a jegybank, a hétvégi soronkívüli csökkentéssel együtt az elmúlt napokban már egy százalékkal csökkent a bankoknak közvetlenül nyújtandó hitelek kamata, mely így 2,5 százalék lesz.

A befektetők egy része egy százalékos alpkamat-csökkentésre számított, a döntés bejelentése után némileg lefelé indultak a részvényindexek, melyek azonban még így is jelentős pluszban vannak. A Dow 1,3 százalékkal áll tegnapi záróértéke felett, a Standard & Poor's 1,7 százalékos pluszban van, míg a Nasdaq 2,4 száalékkal áll tegnapi értéke felett.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.