TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. június 5. 07:29

Ma dönt az alapkamatról az Európai Központi Bank és a Bank of England is, de a szakemberek egyik pénzintézettől sem várnak változtatást.

A mai nap legfontosabb hírei az európai kamatdöntések lehetnek, főleg a döntés utáni kommentárok érdeklik a piacot, mivel kiderülhet, mennyire fontos az inflációs nyomás a jegybankok számára. Az Egyesült Államokban továbbra is a pénzügyi szektor lehet a középpontban, valamint az olajár alakulására figyelhetnek a befektetők. A szokásos heti munkanélküliségi adatok nem nagyon befolyásolhatják a kereskedést, csak esetleg akkor, ha jelentősen eltérnek a várttól.

Magyar idő szerint délután egy órakor várható a Bank of England kamatdöntésének bejelentése. Az angol alapkamat jelenleg 5 százalékon áll, ez várhatóan nem fog változni. Háromnegyed háromkor az Európai Központi Bank jelenti be döntését az alapkamatról, az elemzők szerint a 4 százalékos alapkamat nem fog változni. A bejelentés után Jean-Claude Trichet, az EKB elnöke sajtótájékoztatón számol be a döntés hátteréről, amire a piac különösen figyel. Az európai jegybank kamata immár egy éve változatlan, a befektetőket az foglalkoztatja, hogy a bank mennyire veszi komolyan az inflációs nyomást.

Az Egyesült Államokban ma jelennek meg a szokásos heti munkanélküliségi adatok. A tartós munkanélküliek számában nem várható jelentős változás, míg a heti új munkanélküliek száma hasonlóan alakulhat, mint legutóbb. A múlt héten 372 ezer volt a friss munkanélküliek száma, most 370 ezres adatra számít a piac. Ezek a statisztikák csak akkor befolyásolhatják jelentősen a kereskedést, ha jelentősen eltérnek a várakozástól.

Amerikában pénteken jönnek az igazán fontos munkaerőpiaci adatok a keresetekről és a májusi munkanélküliségről.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.