2008. június 5. 07:29

Ma dönt az alapkamatról az Európai Központi Bank és a Bank of England is, de a szakemberek egyik pénzintézettől sem várnak változtatást.

A mai nap legfontosabb hírei az európai kamatdöntések lehetnek, főleg a döntés utáni kommentárok érdeklik a piacot, mivel kiderülhet, mennyire fontos az inflációs nyomás a jegybankok számára. Az Egyesült Államokban továbbra is a pénzügyi szektor lehet a középpontban, valamint az olajár alakulására figyelhetnek a befektetők. A szokásos heti munkanélküliségi adatok nem nagyon befolyásolhatják a kereskedést, csak esetleg akkor, ha jelentősen eltérnek a várttól.

Magyar idő szerint délután egy órakor várható a Bank of England kamatdöntésének bejelentése. Az angol alapkamat jelenleg 5 százalékon áll, ez várhatóan nem fog változni. Háromnegyed háromkor az Európai Központi Bank jelenti be döntését az alapkamatról, az elemzők szerint a 4 százalékos alapkamat nem fog változni. A bejelentés után Jean-Claude Trichet, az EKB elnöke sajtótájékoztatón számol be a döntés hátteréről, amire a piac különösen figyel. Az európai jegybank kamata immár egy éve változatlan, a befektetőket az foglalkoztatja, hogy a bank mennyire veszi komolyan az inflációs nyomást.

Az Egyesült Államokban ma jelennek meg a szokásos heti munkanélküliségi adatok. A tartós munkanélküliek számában nem várható jelentős változás, míg a heti új munkanélküliek száma hasonlóan alakulhat, mint legutóbb. A múlt héten 372 ezer volt a friss munkanélküliek száma, most 370 ezres adatra számít a piac. Ezek a statisztikák csak akkor befolyásolhatják jelentősen a kereskedést, ha jelentősen eltérnek a várakozástól.

Amerikában pénteken jönnek az igazán fontos munkaerőpiaci adatok a keresetekről és a májusi munkanélküliségről.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.