2p

Péntektől ismét lehet kereskedni az E-Star részvényekkel a tőzsdén, miután lezárult a társaság csődegyezséggel érintett részvényeinek áttranszferálása a jogosult hitelezőkhöz - közölte a Budapesti Értéktőzsde csütörtökön a honlapján.

Az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeinek és tőzsdén forgó kötvényeinek adásvételét a szerdai kereskedés kezdetétől három napra függesztette fel a tőzsde. Mivel a társaság csütörtökön közölte, hogy valamennyi áttranszferált részvényről megkapta a visszaigazolást, ezzel megszűnt a felfüggesztés oka, így pénteken már újraindulhat a papírok kereskedése.

Az E-Star szerdai közleménye szerint a csődegyezség alapján transzferálható 49 891 445 darab részvényből 48 354 167 darabot allokált a hitelezők részére. A budapesti székhelyű E-Star Magyarországon, Lengyelországban és Romániában fő tevékenységként hőtermeléssel és -szolgáltatással, kapcsolódó tevékenységként pedig elektromos energia előállításával, illetve ezek kereskedelmével foglalkozik, Magyarországon pedig közvilágítási rendszerek korszerűsítésével és üzemeltetésével is.

A társaság 2012. december 13. óta állt csődeljárás alatt. A hitelezők - köztük a társaság által korábban kibocsátott kötvények tulajdonosai - jelentős többsége támogatta a csődegyezséget, amelynek értelmében fennálló követeléseikért E-Star törzsrészvényt kaptak. A biztosított, nem vitatott hitelezői követelés összege csaknem 492 millió forint, a nem biztosított, nem vitatott hitelezői követelés összege pedig csaknem 17,9 milliárd forint volt.

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletével 2013. szeptember 6-án jóváhagyta a csődegyezségi megállapodást, a csődeljárás megszüntetését. Az E-Star 2013 első félévében nyereséges volt, adózás utáni eredménye 1,6 millió eurót tett ki.

Az E-Star papírjai a BÉT standard kategóriájában forognak, a felfüggesztés előtti utolsó záróáruk 156 forint volt. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb ára 499, a legalacsonyabb 80 forint volt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!