<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

"A válság megoldása szempontjából az egyik alapvető kérdés, hogy az elmúlt évtizedben dinamikusan növekvő, a világ devizatartalékainak többségét birtokló feltörekvő országokban a fogyasztás növelésére ösztönözhető belső lakossági keresletben mekkora tartalékok rejlenek." – fejti ki legújabb elemzésében Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő részvényportfólió menedzsere

"A válság megoldása szempontjából az egyik alapvető kérdés, hogy az elmúlt évtizedben dinamikusan növekvő, a világ devizatartalékainak többségét birtokló feltörekvő országokban a fogyasztás növelésére ösztönözhető belső lakossági keresletben mekkora tartalékok rejlenek." – fejti ki legújabb elemzésében Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő részvényportfólió menedzsere

"A bejelentett hatalmas mentőcsomagok következtében az Egyesült Államok és a világ legtöbb országa még jó ideig rászorul a tartalékokkal rendelkező befektetők finanszírozási hajlandóságára. Kína és Brazília elég erősnek tűnik ahhoz, hogy a válságból kivezető úton segítő kezet nyújtsanak, és megerősítsék világgazdasági pozíciójukat. Egyelőre azonban a legvalószínűbb szcenárió még mindig egy elhúzódó válság, lassú felépüléssel. Ennek megfelelően a kockázatos befektetések szempontjából a jelenlegi időzítés nem tűnik megfelelőnek, főleg egy ekkora piaci ralit követően" - olvasható a szerdán kiadott elemzésben.

"Még egy ennyire sokrétű és mély krízis során sem eshet vissza folyamatosan a gazdasági aktivitás, az iparági készletek csökkenése, az átmenetileg elhalasztott beszerzések időről időre generálnak bizonyos keresletet, amely a gazdasági aktivitást növelő hatással jár együtt. Nem szabad lebecsülni a stabilizációs intézkedések és a bejelentett, korábban soha nem látott méretű mentőcsomagok gazdaságösztönző hatását sem, de tudatában kell lenni annak, hogy ezen lépések többsége csupán átmeneti segítséget nyújthat" – hangsúlyozta Pallag Róbert, majd hozzátette: megítélésünk szerint a válság még nem ért véget, a lassú stabilizálódást ígérő jelek ellenére sajnos változatlanul több a nyitott kérdés, mint a válasz.

Nem tudni például, hogy kik és miből finanszírozzák a bejelentett hatalmas méretű amerikai mentőcsomagokat és meddig tolerálható a nagyra duzzadt költségvetési hiány. Az is megválaszolásra vár, hogy a mostani körülmények között a lakosság hogy lesz képes fenntartani fogyasztását és megtakarításait. Egyelőre arra sem tudja senki a választ, hogy a vállalatok hogyan lesznek képesek átvészelni a hitelezés szigorodását, valamint milyen hatással lesz a monetáris politika enyhülése.

Mikor válnak láthatóvá a bankok mérlegében szereplő eszközök, és még mekkora leírásokra kell felkészülni, amíg eljutunk a kielégítően feltőkésített, a válság újabb negatív pénzpiaci hullámait átvészelni képes állapotig?" - teszik fel a következő fontos kérdést a Generali Alapkezelő szakértői. Szerintük arra is választ kell kapni, hogy mikor és milyen árak mellett rendeződik majd a kínálat és a kereslet az ingatlanpiacon, valamint, hogy mekkora a veszélye egy újabb túltermelési válságnak.


"A strukturális problémákra mindeddig nincsenek bevált receptek, éppen ezért csak az idő dönti majd el, hogyan és mikor sikerül adekvát válaszokat adni. Az azonban nagyon valószínűnek látszik, hogy a megoldás kulcsa nem a mesterséges eszközökkel átmenetileg felfuttatott fogyasztás lehet, hanem éppen ellenkezőleg, egy olyan periódus, amely az újra növekedésnek induló megtakarításokon keresztül segít elő egy valószínűleg lassan felpörgő, de fenntartható keresletet" – hívja fel a figyelmet Pallag Róbert.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.