2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tíz év alatt szeretné megduplázni - évi másfél millióra emelni - termelését a legnagyobb cseh autógyár, a Skoda Auto.

A német Volkswagen konszernhez tartozó autógyár távlati terveit Winfried Vahland, az igazgatói tanács új elnöke ismertette a cégvezetéssel - írta a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap pénteken.

Az idei eladási tervet is módosították, mégpedig 770 ezerre, ami rekordot jelentene a Skoda történetében. Vahland szerint a Skoda jelenleg két új modell fejlesztésén dolgozik, s a közeljövőben megújítják a közkedvelt Superb, illetve Roomster típusokat. Az új Skodát a genfi autószalonon fogják bemutatni jövő évben.

"Minden lehetőségünk megvan e célok elérésére. A világ legsikeresebb autógyártó konszernjének része vagyunk, s néhány piacon olyan hatalmas az igény az autóink iránt, ami a közelmúltban még elképzelhetetlen volt. Használjuk ki ezt a potenciált, s tűzzünk ki magunk elé igényes célokat" - jelentette ki Vahland.

Az utóbbi kilenc évben - 2000-től 2009-ig - a Skoda Auro eladásai 57 százalékkal emelkedtek. Tavaly a cég 684 ezer gépkocsit adott el; az idén majdnem százezerrel többet szeretnének eladni.

A Skoda 2008-ban megjelent Kínában is, ahol eladásai rohamosan emelkednek. 2008-ban 59 ezer Skoda kelt el, tavaly 122 ezer, míg az idén az első nyolc hónap alapján átlépik a 200 ezres határt is.  A Skoda vezetése ezért emelte meg az idei eladási tervet majdnem százezerrel, írta a Skodovácky Odborár című céges szakszervezeti lap legújabb kiadásában.

Vahland kijelentette: a Skoda Auto a jövőben a dinamikus, sportos kinézésű modellekre kíván összpontosítani. Az évi termelés növekedésének feltétele, hogy a Skoda sikeres legyen az új piacokon, elsősorban Kínában, Indiában, Oroszországban, s megtartsa hagyományos pozícióit a közép-európai országokban.

A jövőben a modellek skálája is szélesedni fog; tervbe van egy kabriolet gyártása is; ez a múlt század ötvenes évekbeli rendkívül sikeres Felíciájára épülne. A vezetés szerint ezek iránt főként Ázsiában lehet kereslet.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!