2018. október 31. 08:54
mfor.hu

Kedvező eredményeket publikált az üdítőgyártó óriás, melynek vezetője cáfolta azokat a híreket, hogy kannabisz alapú termékeket fognak gyártani.

A Coca-Cola tegnap közzétette harmadik negyedéves jelentését, mely minden soron meghaladta az elemzői várakozásokat. 44 centre emelkedett az egy részvényre jutó nyereség a tavalyi 33 centről, írta hírlevelében az Equilor. Ha egyszeri tételektől megtisztítjuk az eredményt, 58 centet kapunk, mely 3 centtel felülmúlta a konszenzust. Bevétel soron 8,25 milliárd dollárt ért el a társaság, mely csekéllyel haladta meg a 8,19 milliárdos várakozást. A felülteljesítés oka az értékesített volumen 2 százalékos növekedése, az 1,7 százalékos várakozással szemben. A vállalat megerősítette a korábbi eredményvárakozását a 2018-as évre.

A Coca Cola CEO-ja cáfolta azt az állítást, hogy a vállalat be akarna lépni a kannabisz piacra. A vezető az elemzők azon kérdésére reagált, miszerint múlt hónapban felmerült az hír, miszerint az üdítő gyártó vizsgálja a nem pszicho aktív CBD piacot, ahova már több italgyártó is betette a lábát. A Corona sör gyártó Constallation Brands például a Canopy Growth vállalatban vásárolt részesedést. A Coca Cola semmi hasonló lépést nem tervez belátható időn belül.