<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ahogy arról lapunk is beszámolt, hétfőn a Róbert Károly Meddőségi Centrum irányítását átvette az állam. Az éjszaka megjelent Magyar Közlöny szerint pedig friss pénz is érkezik az intézményhez.

Hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt is kiadott a vásárlásról, e szerint a nemzetstratégiai jelentőségű ügylet eredményeként a társaság teljeskörű meddőségi kezelést fog nyújtani a betegek részére állami finanszírozás mellett.

hirdetés

Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter az elmúlt hónapokban egyeztetéseket folytatott a Róbert Károly Magánkórházzal a meddőségkezelési területei állam általi átvételével kapcsolatban. A magánkórház a meddőségi eljárásokat egy újonnan létrehozott gazdasági társaságba szervezte, amelynek tulajdonjogát a magyar állam a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján megvásárolja. Az állami tulajdonszerzéssel egyidejűleg a magánkórház ezt a tevékenységét megszünteti.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint az Egészségbiztosítási és Járvány Elleni Védekezési Alap terhére az Összevont szakellátás jogcím előirányzatának 191 200 000 forinttal és a Gyógyszertámogatás kiadásai jogcím előirányzatának 33 400 000 forinttal történő megemelését rendelték el.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.