<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez meglepően alacsony csökkenés a három hónappal korábbi, 3,7 százalékos prognózisához képest, viszont optimista annak fényében, hogy a Pénzügyminisztérium a recessziót (-0,3 százalék) sem zárja ki.

A jegybank csütörtökön megjelenő legfrissebb inflációs jelentéséből arra lehet következtetni, hogy a visszaesés csak átmeneti lesz, miután 2021-re már 4-4,8 százalékos növekedést vár a hazai gazdaságtól (szemben a legutóbbi, tavaly decemberi 3,5 százalékos előrejelzésével), a 2022-es, 3,5 százalékos prognózisán viszont nem változtatott.

Inflációs előrejelzésén viszont rontott az MNB. Erre az évre 2,6-2,8 százalékos átlagos pénzromlást vár (szemben a három hónappal korábbi 3,5 százalékossal), 2021-re viszont enyhén magasabbat, 3,3 százalék helyett 3,4-3,5 százalékot, csak a 2022-es 3 százalékos prognózisához nem nyúlt.

A jelentés előrejelzéseinek elkészítésekor a 2020. március 19-éig rendelkezésre álló információkat vette figyelembe az MNB. Előrejelzései endogén kamatpálya feltételezése mellett készültek.

A koronavírus-járvány következtében a gazdasági kilátások a korábbiaknál nagyságrendileg bizonytalanabbá váltak, ahol a feltételek napról napra változnak. A kialakult helyzet miatt átmenetileg szakított az MNB azzal a gyakorlattal, hogy egy kitüntetett alappálya köré építi a prognózisát. Jelenlegi előrejelzése minden változó esetében egy tartományt ad meg, amit két egymással egyenrangú pálya alapján határoztunk meg. Hangsúlyozzák, hogy az alappályái mögötti információs bázis lezárásának időpontja 2020. március 19. A járvány miatt megnövekedett bizonytalanság miatt alappályája mellett a Monetáris Tanács által megszavazott alternatív forgatókönyveket is bemutatja - olvasható a jegybank közleményében.

A Monetáris Tanács döntésének hátteréről és prognózisa motívumairól Nagy Márton MNB-alelnök 15:30 órakor kezdődő sajtótájékoztatóján számol be.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.