2018. szeptember 4. 16:01
mfor.hu

Szeptember elején több tőzsdei mutatót is módosítanak. Úgy tűnik a Deutsche Bankot kiteszik az 50 legfontosabb európai cég közül.

Komoly gondjai vannak a legnagyobb német kereskedelmi banknak az utóbbi időben, így három év veszteséges működés után a tulajdonosok elköszöntek az eddigi vezérigazgatótól, és újat nevezetek ki. Az új vezető komoly átalakítási programot jelentett be, és komoly változásokat ígért, többek között azt ígérte, hogy kivonulnak azokról a területekről, amelyeken nem várható a profitabilis működés, és kapacitásokat akar felszabadítani a jobb növekedéssel kecsegtető területek számára.

Az eredmények egyelőre váratnak magukra, aminek köszönhetően a legnagyobb európai cégeket reprezentáló Euro Stoxx 50 indexből kikerül a bank. A Deutsche Börse Group indexekért felelős leányvállalata, a Stoxx Ltd a Financial Times szerint már közölte a döntést az érintettekkel. Ugyanakkor a Deutsche Börse hivatalosan egyelőre nem erősítette ezt meg.

Egy másik fontos index, a DAX esetében is egy bank lehet a kárvallottja a változásoknak, sajtóértesülések szerint a második legnagyobb kapitalizációjú bank, a Commerzbank kikerülhet a DAX 30-as mutatóból, a helyét pedig egy online pénzügyi szolgáltató, a Wirecard veheti át. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.