2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Szeptember elején több tőzsdei mutatót is módosítanak. Úgy tűnik a Deutsche Bankot kiteszik az 50 legfontosabb európai cég közül.

Komoly gondjai vannak a legnagyobb német kereskedelmi banknak az utóbbi időben, így három év veszteséges működés után a tulajdonosok elköszöntek az eddigi vezérigazgatótól, és újat nevezetek ki. Az új vezető komoly átalakítási programot jelentett be, és komoly változásokat ígért, többek között azt ígérte, hogy kivonulnak azokról a területekről, amelyeken nem várható a profitabilis működés, és kapacitásokat akar felszabadítani a jobb növekedéssel kecsegtető területek számára.

Az eredmények egyelőre váratnak magukra, aminek köszönhetően a legnagyobb európai cégeket reprezentáló Euro Stoxx 50 indexből kikerül a bank. A Deutsche Börse Group indexekért felelős leányvállalata, a Stoxx Ltd a Financial Times szerint már közölte a döntést az érintettekkel. Ugyanakkor a Deutsche Börse hivatalosan egyelőre nem erősítette ezt meg.

Egy másik fontos index, a DAX esetében is egy bank lehet a kárvallottja a változásoknak, sajtóértesülések szerint a második legnagyobb kapitalizációjú bank, a Commerzbank kikerülhet a DAX 30-as mutatóból, a helyét pedig egy online pénzügyi szolgáltató, a Wirecard veheti át. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!