2018. szeptember 4. 16:01
mfor.hu

Szeptember elején több tőzsdei mutatót is módosítanak. Úgy tűnik a Deutsche Bankot kiteszik az 50 legfontosabb európai cég közül.

Komoly gondjai vannak a legnagyobb német kereskedelmi banknak az utóbbi időben, így három év veszteséges működés után a tulajdonosok elköszöntek az eddigi vezérigazgatótól, és újat nevezetek ki. Az új vezető komoly átalakítási programot jelentett be, és komoly változásokat ígért, többek között azt ígérte, hogy kivonulnak azokról a területekről, amelyeken nem várható a profitabilis működés, és kapacitásokat akar felszabadítani a jobb növekedéssel kecsegtető területek számára.

Az eredmények egyelőre váratnak magukra, aminek köszönhetően a legnagyobb európai cégeket reprezentáló Euro Stoxx 50 indexből kikerül a bank. A Deutsche Börse Group indexekért felelős leányvállalata, a Stoxx Ltd a Financial Times szerint már közölte a döntést az érintettekkel. Ugyanakkor a Deutsche Börse hivatalosan egyelőre nem erősítette ezt meg.

Egy másik fontos index, a DAX esetében is egy bank lehet a kárvallottja a változásoknak, sajtóértesülések szerint a második legnagyobb kapitalizációjú bank, a Commerzbank kikerülhet a DAX 30-as mutatóból, a helyét pedig egy online pénzügyi szolgáltató, a Wirecard veheti át.