TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A koronavírus-válság az árupiacokat is megmozgatta, több nyersanyag ára évtizedes mélységekbe zuhant. A nemesfémekre azonban a jegybankok és kormányok elképesztő segélycsomagjai nyomán fényes jövő várhat.

Évtizedek óta nem volt akkora esés a kőolaj piacán, mint március 6-án és 9-én, amikor értékének 40 százalékát veszítette el két nap alatt. Komoly recessziónak néz elébe az egész világ, ami jelentősen csökkenti az olajkeresletet. Az eddigi kitermelői megállapodások sem tudták olyan mértékben csökkenteni a termelést, mint ahogy rövid távon a kereslet visszaesett.

A WTI 20 dollár, illetve a Brent 30 dollár alatt sok éves összehasonlításban igencsak alkalmi vételnek tűnik. De az olaj tartása komoly technikai veszteségekkel jár. Így inkább olajtársaságok részvényeit, vagy ezekre szóló tőzsdei alapokat érdemes vásárolni.

Egy másik meglepő árupiaci esemény a 2019-ben még szolidan emelkedő nemesfémek idei hullámvasútja volt. A részvénypiacok mélyrepülésekor kezdetben az arany is esni, az ezüst, platina és palládium pedig egyenesen zuhanni kezdett. Hasonlóan a 2008-as forgatókönyvhöz. De 2011-2012-ben már többszörösét érték a 2008-2009-es szintnek a nemesfémek. Most is így lesz?

A teljes cikket a Piac & Profit áprilisi számában olvashatja.

 

 

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.