1p

Egy napja még 390 forintnál többet is kellett adni az unós pénz egységéért, szerda reggel viszont már csak 386-nál alig valamivel többet.

Díjazták a piacok, hogy a Magyar Nemzeti Bank a meglepően kedvező decemberi éves inflációs adat (5,5 százalék) ellenére végül mégsem 100, hanem csak 75 bázisponttal, kereken 10 százalékra csökkentette az alapkamatát, miután úgy ítélte meg, az utóbbi napok forintgyengülése miatt a nagyobb vágás kockázatos lenne.

A kamatdöntés hatására kilőtt a hazai fizetőeszköz. Az euróval szemben 4, a dollárral szemben pedig 3 forinttal erősödött egyetlen nap alatt, így az uniós pénzt 386,6-on, míg a zöldhasút 357,4-en jegyezték a hazai bankközi devizapiacon.

Más kérdés, hogy januárt összességében még így is bukóban zárhatja a pénzünk, hiszen a 2024-es évet a szerdainál jóval magasabb szinteken kezdte.

Friss árfolyamokat laptársunk, a szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Privátbankár oldalán talál >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!