<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
MTI

Az új magyar jogszabály hátrányosan különbözteti meg a homoszexuális fiatalkorúakat - mondta a német kancellár hétfőn Berlinben. Ez egyértelműen kemény bírálat Orbán Viktornak és kormányának.

Angela Merkel a német-francia parlamenti közgyűlés meghallgatásán egy német szociáldemokrata képviselőnek a jogállamiság érvényesítésének EU-s lehetőségeiről szóló kérdésére válaszolva kifejtette, hogy kormányának véleménye szerint az új magyar törvényben "felismerhető a homoszexuális fiatalkorúak hátrányos megkülönböztetése".

Itt még kezet fogtak (fotó: MTI)Itt még kezet fogtak (fotó: MTI)

Az Európai Tanács legutóbbi ülésén a jogszabályról folytatott "nagyon átfogó" vitában a testület tagjainak túlnyomó többsége aláhúzta, hogy az EU nemcsak egy belső piac, hanem rendelkezik egy értékekből összeálló alappal is, és ezen értékeket nem lehet megkérdőjelezni - közölte. Azonban az érvényesítésükre szolgáló "mozgástér nagyon is korlátozott", ezért nem szabad "hamis várakozásokat kelteni" - mondta Angela Merkel. A csúcson több kormány első embere keményen bírálta az Orbán-kormányt, amiért összemossa a pedofilellenes fellépést a homoszexuálisok megítésével.

Rámutatott, hogy a tagállamok teljes egyetértésén alapuló döntéshozatali eljárás miatt "nem nagyon egyszerű" egy tagállamot "nagyobb jogállamiságra ösztönözni", mert "vannak országok, amelyek nem fognak egymás ellen szavazni". Ugyanakkor nemcsak "a jog formalitását" kell alkalmazni, hanem "nagyon-nagyon átfogó és mélyreható vitákat" is folytatni kell, és a vádak, kifogások megnevezése mellett törekedni kell az ellentétek feloldására is, különben nem marad egyben az Európai Unió.

Ez "nagyon világosan" megmutatkozott az új magyar törvényről az Európai Tanácsban csütörtök este folytatott vitán - fejtette ki Angela Merkel. "Nagyon gyorsan és nagyon végérvényesen el lehet határolódni egymástól, de ezen az úton még soha nem oldottak meg problémákat Európában, ezért kitartásra van szükség, és már most jelzem előre, hogy erre a következő hónapokban is szükségünk lesz" - mondta a német kancellár.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.