<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
MTI

Az új magyar törvény egyértelműen szembemegy azokkal az értékekkel, amelyeket az európai uniós szerződések is világosan magukba foglalnak: a méltósággal, a megkülönböztetésmentességgel, az emberi jogokkal, a kisebbségek védelmével - jelentette ki Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken Brüsszelben, a szexuális nevelésről szóló magyar jogszabályra utalva.

Az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos találkozóját követően tartott sajtótájékoztatóján a sok vitát kiváltó törvénnyel kapcsolatos csütörtök esti vitáról Ursula von der Leyen elmondta: a tagállami vezetők "szükséges és tárgyilagos megbeszélést folytattak, amely ugyanakkor nagyon érzelemdús és személyes is volt. Ez a kérdés az emberek identitását, érzéseit és méltóságát érinti - mi mindezekért kiállunk az Európai Unióban" - hangsúlyozta.

Ursula von der Leyen is keményen bírálta Orbán Viktort és az új pedofil-törvényt (fotó: MTI/EPA)Ursula von der Leyen is keményen bírálta Orbán Viktort és az új pedofil-törvényt (fotó: MTI/EPA)

Mint mondta, az EU végrehajtó szervének vezetőjeként már a múlt héten kifejezte aggodalmát a magyar törvény miatt, és ezekkel az aggályokkal "a legtöbb tagállami vezető egyetértett", erről ebben a cikkben írtunk részletesen. Hozzátette: a bizottság tüzetesen megvizsgálta a szóban forgó jogszabályt, és levelet küldött a magyar kormánynak a törvény jogilag vitatott pontjai miatt, tehát most Magyarországon a sor a válaszadásra.

"Az EU az értékek uniója is, a másokkal szembeni tolerancia az egyik alapvetése. Megvédjük polgárainkat abban, hogy azt szeressék, akit akarnak" - fogalmazott a brüsszeli bizottság német elnöke.

Nehéz, bizonyos fokig nyers vita folyt az új, sok vitát kiváltó magyar szabályozás okán az LMBTI-közösségekről az európai uniós tagállamok vezetőinek találkozóján, a vita megtartása ugyanakkor szükséges volt, lehetővé tette, hogy megismerhető legyen a magyar álláspont is - közölte Charles Michel, a tagországok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke pénteken, a kétnapos csúcsértekezletet követően.

Michel a személyes részvétellel tartott csúcs utáni sajtótájékoztatóján közölte, a magyar szabályozás megkövetelte, hogy a tanácskozás napirendjére kerüljön az LMBTI-közösségek és jogaik kérdése.

"Intimitása miatt a vita érzelmekben gazdag megbeszéléssé vált arról, mit gondolunk egymásról, az alapvető szabadságjogok fogalmáról és arról, hogy miként viszonyulunk egymáshoz" - fogalmazott. Lehetővé tette továbbá, hogy a vezetők meghallgassák egymás álláspontját, és megismerhetővé váljon a magyar nézőpont is - tette hozzá.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.