TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Izgalmas hét volt a devizapiacon, a forint ugyanis felült a hullámvasútra, amelynek tempóját részben az MNB lépései határozták meg.

A koronavírus-járvány második hulláma, és az erőteljesen növekvő esetszámok egyértelműen elbizonytalanították a befektetőket, ez megmutatkozott a tőzsdék hétfői mélyrepülésében és a forint gyengülésében is.

A magyar fizetőeszköz árfolyamára hatott az MNB keddi kamatdöntő ülése is, illetve az azt követő alelnöki tájékoztató is. Virág Barnabás egyértelműen jelezte, hogy a jegybank figyelme az infláció felé fordul, amely áttételesen azt is jelentette, hogy a forint drasztikus gyengülését sem fogják tétlenül nézni. A forint kurzusa ugyanis hat az importált inflációra. A másik oldalon viszont számos dezinflációs tényező van, hiszen a járvány mind a belső, mind a külső piacokon keresletcsökkenéssel járt.

A forint árfolyamát Virág Barnabás nem tudta javítani, az MNB igazgatóságának az az intézkedése viszont, amellyel az egyhetes jegybanki betétek kamatát megemelték ellenben segített. A hét végére ugyanis a csütörtöki mélyponthoz képest számottevően erősödött a kurzus.

Ugyanakkor hosszútávon már korántsem nevezhetők biztatónak a forint kilátásai. Király Béla kollégánk elemezte a hét eseményeit.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.