2018. augusztus 22. 09:26
mfor.hu

Rossz hírt kapott a magyar vállalat az USA-ból, amit a piac szerda reggel gyorsan be is árazott.

Negatív hírt kapott a Richter, mivel az amerikai gyógyszerfelügyelet kisebb meglepetésre elutasította az Esmya amerikai törzskönyveztetési kérelmét, írta az Equilor. A Richter amerikai partnerének, az Allergannak küldött levelében az FDA a készítménnyel kapcsolatos, európai biztonsági kockázatokat emelte ki, mint fő indok. Az FDA a jelenlegi formájában nem tudja engedélyezni a készítményt és további információt kér.

Az Allergan közleménye alapján a következő lépéshez szükséges a felügyelettel való egyeztetés. Az Allergan már májusban bejelentette, hogy megszabadulna a nőgyógyászati portfóliójától, de a vevők kivártak az Esmya-val kapcsolatos döntésig, hiszen az nagymértékben meghatározza a portfólió vételárát. Az Equilor elemzői szerint az Esmya amerikai bevezetése közel 8-900 forintos felértékelődési potenciált jelentene a Richter részvényében, melyből az FDA tegnap éjjeli döntéséig már 3-400 forint beárazódhatott.

A szerdai kereskedésben a gyógyszergyártó papírjaiból ez a plusz gyorsan kiárazódott, amit jelzett a közel 6 százalékos zuhanása. A keddi 5490 forintos záró árral szemben a kereskedés első negyed órájában 5150 forint körül mozgott a papír kurzusa.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.