2018. augusztus 22. 09:26
mfor.hu

Rossz hírt kapott a magyar vállalat az USA-ból, amit a piac szerda reggel gyorsan be is árazott.

Negatív hírt kapott a Richter, mivel az amerikai gyógyszerfelügyelet kisebb meglepetésre elutasította az Esmya amerikai törzskönyveztetési kérelmét, írta az Equilor. A Richter amerikai partnerének, az Allergannak küldött levelében az FDA a készítménnyel kapcsolatos, európai biztonsági kockázatokat emelte ki, mint fő indok. Az FDA a jelenlegi formájában nem tudja engedélyezni a készítményt és további információt kér.

Az Allergan közleménye alapján a következő lépéshez szükséges a felügyelettel való egyeztetés. Az Allergan már májusban bejelentette, hogy megszabadulna a nőgyógyászati portfóliójától, de a vevők kivártak az Esmya-val kapcsolatos döntésig, hiszen az nagymértékben meghatározza a portfólió vételárát. Az Equilor elemzői szerint az Esmya amerikai bevezetése közel 8-900 forintos felértékelődési potenciált jelentene a Richter részvényében, melyből az FDA tegnap éjjeli döntéséig már 3-400 forint beárazódhatott.

A szerdai kereskedésben a gyógyszergyártó papírjaiból ez a plusz gyorsan kiárazódott, amit jelzett a közel 6 százalékos zuhanása. A keddi 5490 forintos záró árral szemben a kereskedés első negyed órájában 5150 forint körül mozgott a papír kurzusa.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés