<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Tudja, hol kell fialtatni a pénzt.

Szakorvosi járóbeteg-ellátással foglalkozik az az üzleti vállalkozás, amelynek Papcsák Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságának elnöke is résztulajdonosa lett egy másik társaságon keresztül – írta a 24.hu. A portál szerint a korábbi fideszes országgyűlési képviselő és volt zuglói polgármester egyszemélyes cégével, az Agora Medical Center Kft.-ben szerzett tulajdonrészt. 

Fotó: MTIFotó: MTI

A lap emlékeztet, hogy a kft. többségi tulajdonosa Vereczkey Attila orvos, aki azt a főként mesterséges megtermékenyítésre szakosodott klinikát is vezette, amit 2019-ben megszállt a rendőrség. Akkor az orvos lakásán is házkutatást tartottak a nyomozók, és emberi test tiltott felhasználásának üzletszerűen elkövetett bűntette gyanúja miatt indítottak eljárást. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a nyomozás jelenleg is tart. 

A portál úgy tudja, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) is eljárás zajlik, párhuzamosan több gazdasági bűncselekménnyel kapcsolatban vizsgálódnak. A nyomozás már javában zajlott a lombikbébi-klinikát működtető Versys Humán Reprodukciós Intézet Kft.-nél, amikor ugyanarra a XIII. kerületi székhelyre bejegyzett Agora Medical Center Kft.-be 2020 végén Papcsák – cégén keresztül – bevásárolta magát. A céggel a cikk szerint a déli országrészben és külföldön szándékoztak terjeszkedni az alapítók.

Papcsák a lapnak azt mondta, hogy a koronavírus-járvány miatt az egészségügyi vállalkozást érdemben nem tudták elindítani, s bár 2020-ban 70 millió forintnyi eszközt vásároltak hitelből a cégbe, szerinte a vállalkozás valójában nem működik, és még nem döntöttek a tulajdonosok a további tervekről. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.