<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az esti órákra megnyugodtak a kedélyek.

Meglehetősen hektikusan mozgott a magyar fizetőeszköz szerdán a bankközi devizapiacon. Reggel a nem túl szívderítő inflációs adatot követően határozott gyengülést láthattunk, ennek következtében 381,50-ig erősödött az euró a forinttal szemben. Az MNB ugyan a legutóbbi kamatdöntés után is hitet tett a kamatszint fenntartása mellett, de a mostani 18 százalékos irányadó kamat jóval alacsonyabb, mint a 25,4 százalékos infláció.

Az sem segít a forint árfolyamán, hogy továbbra is rengeteg a kérdőjel az uniós pénzek kapcsán. Ráadásul időről-időre napvilágot látnak olyan nyilatkozatok, amelyek arról szólnak, hogy nincs is olyan nagy szükség az EU-s forrásokra.

Friss árfolyamokat a Privátbankár.hu Árfolyamkeresőjében talál >>

Ugyanakkor délután a nemzetközi piacokon fordulat következett be, napon belül a dollár gyengült, ez segített a feltörekvő devizáknak, így a forintnak is. Ennek köszönhetően az árfolyam 378 körüli szintig jött vissza.